Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.03.2021 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Søvnbesvær? Vægtdyner vinder frem i Norge

En vægtdyne, kugledyne eller tyngdedyne er defineret ved at være væsentligt tungere end andre dyner. Typisk opnås denne vægt ved, at små glaskugler er distribueret rundt i dynen.


 

Dette artikel er sponsoreret af Hugged.

Selve de tyngdegivende elementer mærkes ikke, men den samlede ekstra vægt kan for mange gavne deres følelse af tryghed og mindske graden af tendens til urolighed.

Alt du behøver vide om vægtdyner
En kugledyne eller tyngdedyne hedder en "vektdyne" på norsk. Særligt i Norge er der da også stort fokus på de potentielle fordele, der kan være at hente ved en kugledyne.

Mange, der døjer med søvnbesvær, oplever nemlig, at det kan føles brugbart at gøre brug af en tung dyne. Det er der flere årsager til. Nogle af disse årsager finder du på følgende liste:

• Med en tung dyne oplever mange, at de er mindre urolige, og altså ligger og vender og drejer sig i mindre grad end ellers. Dette skyldes ganske enkelt den ekstra tyngde, der holder dig fast på en tryg og sikker måde

• Selve trygheden er også et fokuspunkt hos mange brugere af vægtdyner. Her beskrives følelsen for eksempel som at være i en tryg hule eller et kram

• Dynen tilpasser sig grundet den ekstra vægt til din kropsform. Dette giver for mange anledning til stor komfort.

Find det rette valg af dyne til netop dig
En vægtdyne er naturligvis ikke nødvendigvis det rette valg for alle. Er du dog nysgerrig på, om det kan være med til at understøtte dig og din søvn, kan du med fordel undersøge mere om emnet. Her kan du for eksempel også finde ud af, præcis hvor tung en dyne der anbefales til netop din kropsvægt – som hovedregel inden for dyner med vægt gælder her, at den skal veje cirka en tiendedel af din vægt. Dette kan dog naturligvis variere, ligesom også præferencer og søvnkvalitet vil variere hos den enkelte.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close