Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.07.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

Solcelleanlæg er efter ønske fra lodsejerne

Peter Sørensen (V) formand for Plan- og Miljøudvalget, og June Menne, (S) næstformand for Plan- og Miljøudvalget, har skrevet dette indlæg: Der er i øjeblikket en livlig debat omkring kommende udpegning af områder (arealer på minimum 20 hektar) til solcelleanlæg.

 

Til debatten hører også den rigtige forklaring på forløbet i Plan- og Miljøudvalget (PMU). Referater og bilag kan ses på kommunens hjemmeside under punktet "Politik" og videre til "PMU".

3. september 2019: På baggrund af konkrete henvendelser/ønsker om at etablere større solcelleanlæg beder PMU forvaltningen om at udarbejde en temaplan for udpegning af arealer til større solcelleanlæg for hele Frederikshavn Kommune.

1. oktober 2019: Det ønskede debatoplæg blev præsenteret for udvalget og derefter udsendt i en for-offentlighedsfase på fire uger (1. høring, hvor alle kan komme med synspunkter). Høringen løber indtil 6. november 2019.

14. april 2020: Der er i høringsperioden indkommet 14 høringssvar. PMU beder på baggrund af høringssvarene om, at fagcentret arbejder videre med temaplanlægning af fem udpegede områder.

2. juni 2020: PMU godkender at tillæg til kommuneplan 15.80 "Temaplan for udpegning af arealer til større solcelleanlæg" sendes i offentlig høring i otte uger.

Forslaget udsendes i offentlig høring fra 3. juli 2020 til 28. august 2020. Det er vigtigt at understrege, at i denne fase er det ikke os politikere, der har ordet, men borgere og andre interesserede.

Efter høringsfristen vil forvaltningen gennemgå ALLE indsigelser og komme med en sammenfatning og deres anbefaling til PMU.

Først herefter tager PMU og Byrådet endelig stilling til, hvor der skal udpeges egnede områder i kommuneplantillægget. Der er altså tale om en lang og meget demokratisk proces.

Det er vigtigt at slå fast, at for alle fem områder er der tale om et ønske fra lodsejerne om at oprette solcelleanlæg. Det er IKKE, som nogen fremstiller det, planer kommunen er involveret i. Vi skal alene tage stilling til kommuneplanlægningen (udpegning af områder til mulige solcelleanlæg).

Dette er ikke skrevet for at hindre en åben debat, men alene fakta til debatten, idet vi som politikere ikke blander os i høringsperioden.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close