Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Sommerens klubtur gik til idylliske Fjällbacka

Se flere fotos under artiklen.
25 forventningsfulde medlemmer af Frederikshavn Havkajakklub deltog i sommerens klubtur til den svenske skærgård. To medlemmer var sendt afsted som fortrop, således at de var indlogeret på campingpladsen og havde roet de første mange kilometer, da resten ankom.

 

Udgangspunktet for turen var Rörviks Camping ved Hamburgsund – tæt på Fjällbacka i den svenske skærgård. Fjällbacka er også kendt som udgangspunktet for Camilla Läckbergs kriminalromaner. Skærgården ud for Fjällbacka betegnes af mange som verdens smukkeste skærgård og et fantastisk eldorado for kajakroere.

Flere boede i medbragte telte på campingpladsen, mens andre blev indlogeret i pladsens hytter. Efter at være kommet på plads og have slået telte og pavilloner op, var det tid til turens første tur i kajak. Turen gik ind igennem Hamburgsund og forbi kabelfærgen, hvor deltagerne lige skulle vente lidt på denne, videre ud i skærgården og rundt om nogle af øerne.

- Med alle disse mange kajakker på vandet var det et utroligt flot syn, og mange af indbyggerne i Hamburgsund og turisterne rundt omkring filmede "optoget" af alle kajakkerne. Dagens tur blev på 13 kilometer, inden vi var hjemme igen til en fortjent aftensmad, som var blevet lavet af tre af klubbens medlemmer, fortæller formand Hans Chr. Højslet.

På andendagen var der planlagt en længere tur, længere ud i skærgården og rundt om flere af øerne. Hver af øerne i skærgården har sit særpræg, og der er uroligt flot derude, nemt at ro i kajakken og finde steder, hvor man kan gå i land og holde et lille hvil, inden turen går videre. Fredag var der formiddagskaffe, frokost, eftermiddagskaffe og fælles madlavning omkring aftensmaden ude i skærgården, inden turen gik hjem til campingpladsen og en tiltrængt øl eller et glas vin, inden det var sengetid. Turen blev på 26 kilometer, og alle var godt trætte og faldt hurtigt til ro.

- Tredje dag var der mere blæsevejr, hvorfor vi kørte lidt nordpå og satte kajakkerne i vandet ved Havstenssund og dermed lidt mere inde i landet end direkte ude i skærgården. Bortset fra det var der lige så smukt på denne tur og i dette område. Lørdagens tur blev på 15 kilometer, inden vi satte kajakkerne på taget af bilerne og kørte hjem til campingpladsen igen, oplyser formanden.

Om aftenen var der arrangeret "festmiddag" med store saftige burgere, pølser og salat med tilhørende fornuftige mængder af drikkevarer tilsat.

Næste dag pakkede deltagerne lejren sammen, inden de drog på sightseeing-tur i Fjällbacka og kørte til Göteborg for at tage færgen hjem igen.

25 glade og trætte kajakroere havde igen været på en god tur sammen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close