Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Sportsakademiet styrker tilbuddet til de unge

Direktør Brian Andersson, Frederikshavn Handelsskole, vicedirektør og rektor Karsten Asmussen, EUC Nord, forstander Andreas Ingerslev Larsen, Stidsholt, uddannelsesleder Jan Bjeldbak, Frederikshavn Gymnasium, og Brian Høj, Sportsakademiet.
Sportsakademiet Frederikshavn kigger ind i flere nye og spændende tiltag, der styrker tilbuddet målrettet unge i hele landet. Der er for eksempel planer om et botilbud på Stidsholt Idrætsefterskole i trygge rammer, og sundhedsteamet bliver styrket.

 

Sportsakademiet, der er stiftet af Frederikshavn Handelsskole, Frederikshavn Gymnasium og Teknisk Gymnasium (HTX) på EUC Nord, giver talentfulde unge mulighed for både at være seriøse studerende og idrætsudøvere samtidig.

Partnerne er nu ved at skabe et samarbejde med Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt ved Sæby for at kunne tilbyde flere former for botilbud. Forstander Andreas Larsen ser positivt på muligheden for samarbejde:

- Det er et fælles ønske, at vi som efterskole kan tilbyde college-pladser til idrætsaktive elever på ungdomsuddannelserne i Frederikshavn. Gennem de seneste seks måneder har vi haft flere positive samtaler, og der er ingen tvivl om, at vi alle ønsker og ser positivt på et kommende samarbejde, siger han.

Tilbuddet om at bo på Stidsholt vil gælde alle sportsudøvere, og en efterskoleelev kan for eksempel vælge at blive boende i trygge og velkendte rammer på Stidsholt efter endt efterskoleophold og fortsætte på en ungdomsuddannelse i Frederikshavn. Elever, der måtte ønske det, kan stadig vælge at bo på Frederikshavn Kollegium.

Stidsholt tiltrækker i år 154 elever, der udlever drømmen om et efterskoleophold med fokus på seriøs sportsudøvelse. Omkring 90 procent af eleverne kommer fra andre kommuner.

- Samarbejdet mellem Sportsakademiet og Stidsholt skal bidrage til at fastholde flere af de unge mennesker, som Stidsholt allerede er lykkes med at tiltrække udefra, så de bliver og tager deres ungdomsuddannelse lokalt, siger Brian Andersson, direktør på Frederikshavn Handelsskole og en af bagmændene bag Sportsakademiet.

Lokale 10. klasser nu også omfattet af tilbuddet
Både elever i Privatskolens 10. klasse og elever på 10. klassecenteret kan nu optages på Sportsakademiet. De første 10 er allerede optaget. Det understreger Sportsakademiets ønske om at favne alle unge, seriøse udøvere.

Som noget andet nyt kommer Bangsbo Freja fra dette skoleår med et attraktivt tilbud om morgentræning til fodboldspillerne på Sportsakademiet. Hidtil har også fodboldspillerne styrketrænet om morgenen.

Nye faglige samarbejder
Sidst, men ikke mindst, er der indledt samarbejde med sportslægerne på Sportsmedicinsk Center på Hjørring Sygehus, som sammen med Sportsakademiets fysioterapeut, Anders Nielsen fra FysioDanmark, nu udgør sundhedsteamet.

- Disse eksempler er alle udtryk for, at vi løbende udvikler på Sportsakademiet. Vores rolle er at understøtte foreningernes arbejde med at udvikle de enkelte udøvere, tiltrække nye unge til byen, foreningerne og uddannelserne samtidig med, at vi bidrager til at holde vores egne dygtige sportsudøvere i kommunen, fordi det er sportsligt attraktivt, siger Brian Høj, der er sportslig koordinator på Sportsakademiet.

Sportsakademiet er således til gavn for mange, og anerkendelsen af Sportsakademiets høje kvalitet blev sidste år slået fast, da uddannelserne bag Sportsakademiet – HTX, HHX/EUX/EUD og STX – alle blev godkendt som Team Danmark Uddannelsespartnere.

Stor lokal opbakning om Sportsakademiet

Derfor glæder ungdomsuddannelserne sig også over den opbakning, de møder. Således har de modtaget donationer fra både Spar Nord i Frederikshavn, Melsen Fonden og Vanggaard Fonden, ligesom kommunens Økonomiudvalg i april valgte at støtte Sportsakademiet med 120.000 kroner årligt de næste tre år. Frederikshavn Erhvervsråd har også støttet Sportsakademiet, og i juni blev Sportsakademiet tildelt kommunens sundhedspris.

- Vi har kun eksisteret i to år, og der er fortsat forhold, vi gerne vil udvikle både kvalitativt og kvantitativt. Det tager tid og kræver ressourcer, og derfor er især den økonomiske opbakning vigtig lige nu. Opbakningen fra og samarbejdet med kommunens foreninger er vi derimod afhængige af hele vejen, så det har vi bestemt også fokus på, siger uddannelsesleder på Frederikshavn Gymnasium Jan Bjeldbak.

Han understreger samtidig planen om, at Sportsakademiet i løbet af få år økonomisk skal stå på egne ben.

Som elev på ungdomsuddannelserne er der løbende mulighed for at søge optagelse, som består af et møde med sportslig koordinator Brian Høj og repræsentanter fra den pågældende ungdomsuddannelse eller skole.

Sportsakademiet favner mange forskellige sportsgrene, og elevernes idrætsgrene spænder over fodbold, håndbold, judo, golf, floorball, crossfit, team gym, badminton, ishockey, mountainbike, ridning og kunstskøjteløb.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close