Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Statsadvokaten anker dom i Eddie-sagen

Den 46-årige svensker lforlod Retten i Hjørring som en fri mand, men nu skal drabssagen for landsretten. Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
En 46-årig mand og hans forsvarsadvokat er skuffede, efter at Statsadvokaten har besluttet at anke den 46-åriges frifindelse i sagen om drabet på Eddie Karl-Johan Christensen på en landejendom ved Nielstrup.

 

Det er ikke mere end to uger siden, at den 46-årig svensker kunne forlade Retten i Hjørring som en fri mand. Han var tiltalt for drabet på Eddie Karl-Johan Christensen.

Men nu risikerer han endnu en gang at blive dømt. Statsadvokaten har nemlig anket byrettens dom, der blev afsagt 5. oktober, hvor den 46-årige blev frifundet for drabet.

Forsvarsadvokat for den 46-årige, Jens Christian Christensen, bekræfter over for TV2 Nord, at Statsadvokaten har anket dommen. Lige nu opholder hans klient sig i England sammen med sin familie.

- Jeg er skuffet. Det er min klient også, siger Jens Christian Christensen.

Den 46-årige fik en dom på 10 måneders fængsel for usømmelig omgang med lig, men fordi han havde siddet varetægtsfængslet så længe, kunne han forlade Retten i Hjørring som en fri mand.

Det var ellers et enigt nævningeting, der frikendte den 46-årige for drab, og blandt andet derfor undrer forsvarsadvokaten sig over, at Statsadvokaten har anket dommen.

- Jeg mener, at sagen burde være stoppet, når der var et enigt nævningeting. Men sådan er det ikke, og det tager jeg til efterretning, siger Jens Christian Christensen til TV2 Nord.

Statsadvokaten har også anket den 53-åriges dom i sagen. Bengt Johan Reistad fik en dom på 13 års fængsel for at have skudt og dræbt offeret for herefter at brænde hans lig.

Den dom ankede han på stedet, men Statsadvokaten har også anket dommen og går efter en strengere straf til begge mænd.

Til TV2 Nord fortæller Statsadvokaten i Viborg således:

- Da sagen altså skal køre én gang til for landsretten, har vi valgt at anke dommen også for den anden tiltalte, hovedsageligt så landsretten kan få lejlighed til at tage stilling til, hvorvidt de begge skal dømmes for drab.

Den 46-åriges familie bor i England, og her vil han opholde sig, indtil sagen skal for landsretten. Det bliver sandsynligvis i foråret 2022, fortæller forsvarsadvokaten.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Per Frank Paulsen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close