Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.06.2021 | Af: Marcus Linkhorst

Statsministeren vil gøre op med centralisering

Statsminister Mette Frederiksen: - Vi vil gerne have en stærk hovedstad og stærke storbyer, men vi vil også have lokale fyrtårne og byer, som har uddannelser og arbejdspladser og velfungerende bymidter, og derfor gør vi det her, og vi gør det med åbne øjn
Regeringen - i form af statsminister Mette Frederiksen og skatteminister Morten Bødskov - og Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen, præsenterede i dag et nyt skattecenter i Frederikshavn. Et center, der skal gøre op med årtiers centralisering, fortalte statsministeren.

 

- Det er vi rigtig glade for. Det er vi også rigtig stolte af, sagde en begejstret Mette Frederiksen, da hun præsenterede et nyt skattecenter i Frederikshavn.

Socialdemokratiet sagde op til valget, at de ville etablere seks nye skattecentre i landet. Det er sidenhen blevet til otte, og et af dem kommer til at ligge i Frederikshavn. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen, skatteminister Morten Bødskov og borgmester Birgit S. Hansen i dag på et pressemøde i det gamle posthus, Skippergade, hvor skattecentret skal ligge.

Med et skattecenter i Frederikshavn ønsker regeringen også at gøre op med årtiers centralisering.

- Vores ønske er at bruge det politiske beslutningsrum, vi har, til at sikre, at der ikke er for mange steder på Danmarkskortet, hvor vi ikke - fra centralt hold - understøtter med aktivitet. Derfor sidder vi hele tiden, når regeringen arbejder, og det er ikke løgn, med et Danmarkskort foran os og ser på, hvordan vi får en udvikling i hele Danmark og et øje for hele Danmark, fortalte Mette Frederiksen på pressemødet.

Men selvom regeringen vil centralisere mindre, så er det ikke ensbetydende med, at København, Aarhus, Odense og Aalborg skal være svagere. Det er de mindre byer, der skal være stærkere - med de aftaler, der laves på Christiansborg, fortæller hun.

- Vi vil gerne have en stærk hovedstad og stærke storbyer, men vi vil også have lokale fyrtårne og byer, som har uddannelser og arbejdspladser og velfungerende bymidter, og derfor gør vi det her, og vi gør det med åbne øjne. Og jo mere, vi gør af det, jo lettere bliver det også at rekruttere medarbejdere. Vi har ikke brug for flere statslige arbejdspladser centreret nogle enkelte steder.

Selvom der i forvejen ligger 30 skattecentre rundt om i landet, så understreger Morten Bødskov også, at det er vigtigt, at skattecentre findes over hele landet, selvom meget foregår digitalt.

- Skattevæsenet skal være til stede over hele landet, og derfor er jeg utrolig glad for, at det har kunne lade sig gøre at finde denne bygning, og det kan vi i det hele taget med de 30 lokationer, vi nu er på.

- Vi kan meget selv, men…

Birgit S. Hansen lagde heller ikke skjul på sin begejstring. Den startede allerede, da hun fik nyheden.

- Der begyndte jeg at like alt med Brøndby, fordi jeg ved, at skatteministeren er stor Brøndby-fan, sagde hun på pressemødet, mens de øvrige deltagere ikke kunne lade vær med at grine.

Hun er heller ikke bleg for at bruge de store ord.

- Det er en god dag for Frederikshavn. Det er en god dag for provinsen. Det er en god dag for Danmark.

Birgit S. Hansen fortæller videre, at Frederikshavn Kommune kan meget selv, og at de aldrig trækker “udkantskortet”, men hun lægger heller ikke skjul på, at der er brug for hjælp fra København og Christiansborg, hvor beslutningerne træffes.

- Men vi er også afhængige af offentlige og private arbejdspladser. Vi kan kalde planen “Danmark i balance” eller “Danmark i sammenhæng”, men det, at man også sætter uddannelser, politistationer og skattecentre ud, det er med til at styrke os, så der er mere at vælge i mellem for folk.

For nyligt gav regeringen Frederikshavn en maritim uddannelse, da den præsenterede deres udspil. I dag fik byen nyheden om et skattecenter. En god optakt i et valgår for borgmesteren og Socialdemokratiet, skulle man mene. Hun er dog ikke interesseret i, om det er valgår eller ej.

- Det er ligemeget, om det ligger i et valgår, eller om det ikke gør. Det er det lange seje træk. Og det her er en strategi, vi arbejder med. At vi skal tiltrække private, statslige, regionale og kommunale arbejdspladser. Vi bliver kun stærke ved at have meget på paletten, og det er ikke bare fikset i et valgår.

Skattecentret vil bestå af 125 ansatte, og det skal åbne i 2023.

 

BillederTilføj billede


FOTO: iShoot.dk

FOTO: iShoot.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close