Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.07.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Støt Mette, det fortjener hun - det er bedst for DK

Bjarne Lausten: - Tænk, om det var Per Larsen (k) eller Martin Geertsen (v), der skulle have styret os gennem Corona-krisen, så ville vi have skiftet politik fire gange om dagen.
Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), valgt i Frederikshavn-kredsen, har skrevet dette indlæg: Med et snarligt folketingsvalg i sigte er alle partier ved at gøre sig klar til spurten. Det er nok at vinde en enkelt etape, der skal 90 mandater til for at blive statsminister i Danmark. Intet parti vil få så mange mandater alene.

 

Så der skal samarbejdes, men landet skal jo også ledes, så derfor er det vigtigt at have den rigtige person til at stå spidsen for flertallet.

Det har vi i Socialdemokratiet. Mette Frederiksen som leder og statsminister er det bedste, der er sket for partiet i nyere tid. Ikke nok med det, de sidste tre års krisestyring med både Corona, Putins krig mod Ukraine og nu både en forsynings- og inflations krise kræver en stærk og robust leder.

Ingen af de andre partier har en leder, som de andre har tillid til, og tænk om det var Per Larsen (k) eller Martin Geertsen (v), der skulle have styret os gennem Corona-krisen, så ville vi have skiftet politik fire gange om dagen. Heldigvis havde vi en regering, der havde en fast hånd på rattet, og da det kom til stykket endte det med 99% opbakning til regeringens politik.

Med 15 partier og et kæmpe stort antal løsgængere er der behov for at få renset luften og spørge danskerne, hvem de betror regeringsmagten.

Man kunne tro, at vi er på vej mod ragnarok med så splittet et folketing. Læg mærke til, at det kun er i blå blok, at de ikke kan finde fælles fodslaw, hverken når det drejer sig om, hvem der skal være statsminister eller bare at kunne enes om et regeringsgrundlag.

Heldigvis har vi socialdemokrater med 48 mandater kunnet lave brede aftaler med næsten alle Folketingets partier. Derfor er min opfordring klar: Støt Mette, det fortjener hun. Det er også bedst for Danmark.

De borgerlige har ingen fælles politik, men de er tilsyneladende enige om, at Mette skal for en Rigsret. For mig virker det som om, at når de ikke kan slå os på politikken, så kan det være, de kan få chefen ned med nakken.

Men der er ikke grundlag for en rigsret, for nok er der blevet begået fejl, men det har ikke været med forsæt, og ingen havde advaret om, at der manglede lovhjemmel til og at slå raske mink ned, men det blev klaret inden da.

Og så er jeg i øvrigt sikker på, at en hvilken som helst regering ville have kommet til samme resultat om at slå alle mink ned af sundhedsmæssige grunde og intet andet.

Men fejlen er erkendt og beklaget, så derfor er der ikke noget juridisk at komme efter i forhold til statsministeren.

For de medarbejdere, der har fået udtalt kritik, har vi et system, der håndterer det.

Politisk kan det godt udfordre, men jeg tror alligevel på, at et stort flertal af danskerne vil kvittere sammenlagt for Mettes godt tre år på broen.

Jeg mindes ikke, i mit kvarte århundrede som MF’er, at en regering har fået gennemført så meget at sin politik og så endda i en periode, hvor ovennævnte kriser skulle håndteres hver eneste dag.

Der er hundredvis af resultater, som regeringen kan vinge af. Men bare for at nævne fem. Regionenerne er bevaret med demokratisk styring, en ny udligningsaftale for kommunerne, en infrastrukturaftale 163 mia. kr. inkl. 3. limfjordsforbindelse og så selvfølgelig BjArne-pensionen, den sublime aftale om det nationale kompromis med en historisk stor opbakning til at fjerne forsvarsforbeholdet.

Læg dertil, at den grønne dagsorden virkelig er blevet prioriteret, både fordi vi skal af med Putins gas og olie, men også for klimaets skyld.

De grønne jobs vil også give arbejde til flere hundredetusinde, især håndværkere, det vil være med til at sikre en i forvejen tårnhøj beskæftigelse. Det er en dagsorden, vi skal videre med, og som har højeste prioritet.

Vi skal være selvforsynende og ikke afhængige af nogen. Vi skal selv producere mere alternativ energi, det er også den bedste mulighed for at få priserne ned.

Indtil da skal vi hjælpe dem, der mest har behov for at klare de prisstigninger på energi og fødevarer, som vi har gjort med en varmecheck og et kontantbeløb til de mest udsatte grupper.

Udfordringer er der nok af. De løses best af en socialdemokratisk regering, ledet af Mette Frederiksen.

Nu skal man jo ikke bede nogen om noget, man ikke selv vil gøre, så derfor stiller jeg op igen for Frederikshavnskredsen og støtter Mette 100%.

Fællesskabet har hjulpet os igennem kriserne, derfor skal vi ikke sjakre med vores fremtid ved at give store ufinansierede skattelettelser til de rigeste, som de blå partier vil.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Steen Brogaard

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close