Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.05.2021 | Af: Michael Frederiksen

Stor interesse for gåtur i Bent Hallers fodspor

Bent Haller er populær i Frederikshavn. Tirsdag 25. maj arrangerer Frederikshavn Bibliotek to udsolgte gåture i forfatteren Bent Hallers fodspor i Frederikshavn.

 

Bent Haller har skrevet over 100 bøger, og mange af dem kredser om hans barndomsland Bangsbostrand. Nu kan du komme med på en litterær vandring i Hallers univers sammen med Pernille Lisborg og Annette Rugholt fra Frederikshavn Bibliotek.

"Bangsbo Å flyder i mine årer!", har Bent Haller en gang udtalt i et interview, og det er måske også derfor, at oplevelser fra barndommen bliver ved med at dukke op i hans forfatterskab? To bibliotekarer fra Frederikshavn Bibliotek har sat sig for at kigge nærmere på nogle af lokationerne i Hallers forfatterskab.

- Vi går en tur i det smukke Bangsbostrand og snakker om Hallers romaner, der foregår netop i den del af Frederikshavn, fortæller Pernille Lisborg.

Og hvorfor skal det så lige være Bent Haller?

- Vi elsker Bent Hallers bøger. Især dem, der foregår i Frederikshavn, fordi vi kender stederne, hvor personerne i romanerne bevæger sig rundt. Når de går igennem Danmarksgade og Søndergade, i Bangsboskoven, og forbi Bangsbostrand Skole, kan vi følge dem hele vejen - nærmest hus for hus. Vi kender nogle, der har været i lære på værftet og nogle, der drømte sig væk fra byen. Vi kender nogle, der rejste og nogle, der kom tilbage, og vi kan genkende dem, ja, faktisk føler vi, at vi kender dem. Vi tror ikke, at vi er alene om den opfattelse, og derfor vil vi gerne inviterer på en gåtur, for at snakke om og dele vores "fælles bekendte" fra Hallers litterære univers, forklarer Pernille Lisborg og Annette Rugholt.

Deltagerne skal møde op ved Gartnerhuset i Bangsbo Botanisk Have. 

- Vi begynder turen med et rundstykke, en kop kaffe/te og lidt indledende oplæsning i haven. Derefter går vi i "Abelones fodspor" og får en rundvisning på Bangsbo sammen med arkivar Erik Christensen. Vi fortsætter vores gåtur til Bangsbostrand Skole og Hallers barndomshjem "Pjaltenborg", forklarer Pernille Lisborg.

De to ture er henholdsvis fra kl. 10.00-12.30 og 19.00-21.30, og de gennemføres, med mindre himmel og hav stor i ét. Deltagerne skal huske coronapas og mundbind.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Åse Bakland

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close