Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.03.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Store idrætsprojekter præsenteres i dag

Udviklingskonsulent Oliver Vanges fra Lokale og Anlægsfonden får en travl dag i Sæby og Frederikshavn. Foto: Esben Zøllner Olesen
Efter mange år med tilbageholdenhed og nedskæringer i investeringer i fritidsfaciliteter synes optimismen i Frederikshavn Kommunes foreningsliv nu at spire om kap med krokus og påskeliljer, som i forårssolen skyder op af jorden. 

 

Rigtig mange spændende projekter har i vinterens løb set dagens lys, og i den anledning har Frederikshavn Ungdoms Fællesråd arrangeret besøg af udviklingskonsulent Oliver Vanges fra Lokale og Anlægsfonden, som i dag får en travl dag i Frederikshavn Kommune.

Efter et besøg i Kultur og Fritidsforvaltningen på Rådhuset, hvor forskellige kommunale initiativer skal drøftes, går turen til Sæby Fritidscenter, som netop i samarbejde med Lokale og Anlægsfonden har holdt en arkitektkonkurrence om en stor udvidelse af Sæby Fritidscenter i projekt SPEKTRUM Sæby, som afsløredes for nogle uger siden.

Herefter går turen til havnen i Sæby, hvor der kl. 16.30 er stormøde i Sæby Ro og Kajakklubs lokaler. Her er alle områdets foreninger og andre interesserede velkommen til at møde op og høre om de spæde tiltag til etableringen af et "Vandsports Center" på Sæby havn.

- Foreløbig har seks-otte foreninger samt havnen i Sæby vist interesse. Der er lang vej endnu, men Oliver Vanges vil med billeder og fortællinger inspirere forsamlingen om de muligheder, som ligger her frem mod 2020. Anlæg som det store sejlsportscenter i Aarhus Havn, det flotte anlæg i Vejle, bade- og aktivitetsbroerne i Fåborg og søportscentret med de mange blå støttepunkter i Svendborg og Det sydfynske Øhav præsenteres - og mon ikke det store projekt i Kalvebod Brygge, som har ændret brugen af hele Københavns Havn, berøres. Alle er velkomne til at lytte med, siger Henrik Carlsen, formand i FUF.

Kl 19.30 går det løs i FFK Centret i Frederikshavn, hvor foreløbig fire foreninger, FFK, FG90, JAM og Dancestudio, har taget initiativ til etableringen af et stort multihus for alle interesserede foreninger i Frederikshavn by.

- Mange foreninger har allerede tilkendegivet stor interesse for fra begyndelsen at være med til at præge de stort anlagte planer. ArkiNord vil fremlægge de allerførste skitser og herefter vil Oliver Vanges fortælle om foreningsfaciliteter anno 2017, støttet af Lokale og Anlægs Fonden. Anlæg, som ligger langt fra de idrætshaller, de fleste kender fra 60'erne og 70'erne. Det bliver en meget spændende og inspirerende aften , hvor alle med interesse i fritidsaktiviteter i Frederikshavn er velkomne, udtaler Henrik Carlsen.

At det kan lykkes, viser det flotte projekt i Østervrå Kultur og Fritidscenter, ligesom man i Ravnshøj, Dybvad og Ålbæk er langt med planer om at samle flere fritidsaktiviteter i byerne.

- Når flere går sammen, skabes synergi, og ting kan lykkes, pointerer FUF-formanden.

FUF oplyser, at finansierigen primært skal ske ved hjælp fra fonde og indsamlede midler og kun med en minimal kommunal medvirken.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Esben Zøllner Olesen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close