Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Strandby Havn har fået landets første anlæg

Fra venstre ses formand for Strandby Havn, Claus Hjørne Pedersen, formand for FiskeriLAG Nord, Svend Bjørnager, havnechef Christian Heidemann Andersen, borgmester Birgit S. Hansen og direktør i Danske Havne, Tine Kirk Pedersen.
Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, havde rosende ord med, da hun fredag indviede Strandby Havns ny genbrugsplads for genanvendeligt erhvervsaffald.


 

Kommunen arbejder aktivt med FNs 17 verdensmål, hvoraf genanvendelse af affald er et af de centrale mål. Men håndtering af erhvervsaffald er en opgave, som kommunen ikke må påtage sig – derfor glædede borgmesteren sig over, at de visionære folk i Strandby har taget initiativet til at oprette genbrugspladsen, som vil gøre det let for virksomheder i området at aflevere affald til genanvendelse.

Interessen hos virksomhederne i Strandby har været stor, og 40-50 personer var mødt op til indvielsen.

At genbrugspladsen er noget særligt, understreges af, at både direktør og miljøkonsulent i Danske Havne havde taget turen til Strandby. Det er da også det første komplette anlæg af sin art i Danmark. Projektet er leveret af Recycle Pit, der har specialiseret sig i at levere udstyr der sikrer, at det indsamlede affald kan sendes direkte til genanvendelse.

Strandby Havn har fået støtte til projektet af Fiskeri-LAG Nord, hvis formand Svend Bjørnager glædede sig over, at bevillingen vil bidrage til at styrke Strandby som en aktiv og autentisk fiskerihavn.

Genbrugspladsen på Brislingevej vil fungere som en selvbetjeningsplads, hvor virksomhederne selv låser sig ind, vejer, registrerer og afleverer affaldet i de respektive containere. Pladsen vil være åben fra kl. 7-22 alle ugens dage.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close