Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.07.2022 | Af: Michael Frederiksen

Styrelse: Nej til udvidelse af Læsø Flyveplads

Trafikstyrelsen siger nej til Læsø Kommunes ansøgning om en udvidelse af Læsø Flyveplads. Nu overvejer Læsø at indgå et samarbejde med Aalborg Lufthavn. Sagen drøftes i dag i Økonomiudvalget i Læsø Kommune.

 

Det er Rambøll, som Læsø Kommune har brugt til at lave ansøgningen, men afslaget fra Trafikstyrelsen er ikke god læsning for Rambøll. Trafikstyrelsen vurderer således, at den fremsendte ansøgning fra Rambøll var ufuldstændig og indeholdende flere mangler.

Det har nu den konsekvens, at kommunaldirektør Kurt Bennetsen indstiller til politikerne i Økonomiudvalget, at det hidtidige samarbejde med Ramboll skal drøftes.

Trafikstyrelsen understreger, at det fremsendte materiale fra Rambøll
efter Trafikstyrelsens opfattelse ikke er i nærheden af at indeholde alle de oplysninger, som en ansøgning om opgradering af Læsø Flyveplads til en IMC-flyveplads forudsætter. Selve godkendelsen af opgraderingen af Læsø Flyveplads er en forudsætning for den fortsatte flyvepladsdrift og udnyttelse af de ønskede fysiske ændringer til flyvepladsen.

Læsø Kommune ønsker at udvide Læsø Flyveplads fra 928 til 1.500 meter, inklusiv de nødvendige justeringer af lys, afvanding, bemaling og så videre. Landingsbanens bredde skal udvides fra 23 til 30 meter, og der skal opføres en ny terminalbygning.

I 2020 lød budgettet på 94 millioner kroner, men ifølge Rambøll må det formodes, at bygge- og anlægsomkostningerne i dag er højere på grund af generelle prisstigninger.

Afgørelsen fra Trafikstyrelsen betyder, at Rambøll nu anbefaler, at der undersøges alternative muligheder for en udvidelse af flyvepladsen, herunder etablering af Læsø Flyveplads som satellit-lufthavn til Aalborg Lufthavn.

Det vil sige, at Læsø Flyveplads etableres som en kontrolleret lufthavn underlagt flytrafikkontrollen i Aalborg. Læsø Flyveplads vil i dette scenarie være overvåget med kameraer med forbindelser til "Tårnet" i Aalborg Lufthavn.

Trafikstyrelsen gør det klar, at fremtidige henvendelser til Trafikstyrelsen vil blive efter afregning, og at det ville være fordelagtigt at søge erfaring og hjælp fra Aalborg Lufthavn, da de allerede kender til ansøgningsprocesser.

Aalborg Lufthavn er villig til at hjælpe Læsø Kommune med projektet om udvidelse af Læsø Flyveplads.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close