Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.09.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Svævefly, lastbiler og bowling i gågaden

Lørdag 11. september er der for syvende år i træk Foreningernes Dag i midtbyen i Frederikshavn. Borgmester Birgit S. Hansen byder velkommen klokken 10.00 på byens samlingsscene på Kallstorv foran Restaurant Jerrys.

 

Føtex og handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK byder på morgenkaffe og brød til de mange ildsjæle fra foreningslivet samt publikum, så længe lager haves.

Unge som voksne på stylter fra Cirkus Tordenskrald og musikere fra Tordenskjoldsgarden vil ligeledes sprede ekstra stemning på Kallstorv og rundt i gågaderne.

Repræsentanter fra Bangsbo Botaniske Have og Haveselskabet Frederikshavn vil på deres stande sprede grøn stemning og viden. Danmarks Naturfredningsforening vil ligeledes fortælle om sit formål og arbejde.

Små og store lastbiler på Kirkepladsen

RC Stalden medbringer forskelle fjernstyrede lastbiler, som på imponerende vis ligner de originale lastbiler, blandt andet fra Viggo Jensens Vognpark.

De er noget større end en almindelig kendt fjernstyret bil og er fyldt med teknik, lys og nogle endda også ægte lyde.

- Kig forbi. Måske er du en af de heldige børn og barnlige sjæle, som får lov at prøve en af dem hos Erik og Bjarne, siger handelschef Dan Kobberup, FREDERIK.

I den nordlige ende af gågaden, omkring Kirkepladsen, kan du også opleve to unikke veteranlastbiler. Der er tale om en Mercedes-Benz 312 og Volvo 84. I 1946 etablerede Olga og Viggo Jensen vognmandsvirksomheden med én Borgward-lastbil, og i årene frem udvidede de forretningen løbende til 1. januar 1977, hvor de overdrog ejerskabet til næste generation ved Birthe og Poul Ole Jensen som derefter har udviklet forretningen således, at den i dag har 11 biler - Scania og Volvo.

Flyver på Fisketorvet

Nordjysk Svæveflyveklub har i dagens anledning "landet" et svævefly på Fisketorvet, og du kan høre mere om sporten.

BC Royal vil ligeledes byde på et spil bowling på deres sjove alternative bane – måske kan du få en strike.

Frederikshavn Ishockey Klub (FIK) er også tilstede med en aktiv stand, hvor du kan høre mere om mulighederne i Iscenter Nord.

Stentorvet i børnehøjde

På byens nyeste samlingspunkt med over 700 unikke frederikshavnersten kan du hilse på ildsjæle fra foreningen Custos Vituli (latinsk), som betyder Tyrens Vogter.

Deres fokus er primært tidsperioden omkring Valdemar Atterdags regeringsperiode (1340 til 1375). Her kan du se og prøve de historiske våben, hjelme med videre.

Repræsentanter fra foreningen Palmestrandens Venner - som arbejder med at aktivere Frederikshavns stærke turistbrand Palmestranden samt lokalbefolkningens mødested både om sommeren - fortæller om deres foreningsarbejde og formål.

Sjov og spas med spejderne i Rådhusparken

Hvem vil prøve kræfter med roulade-spisning? Konkurrence går i sin enkelthed ud på at spise mest roulade på tid, og der er nogle simple regler, som skal følges, blandt andet må rouladen ikke mases eller skæres i stykker, og der er må ikke drikkes under konkurrencen.

Udover kagekonkurrencen dystes der dagen igennem med følgende forskellige aktiviteter og oplevelser: Bål, kemiske forsøg, elefant-bowling, folde en kop, forhindringsbane, kimsleg, stå på glas, kæmpe maleri, raketforsøg med mere.

- Kom og prøv kræfter med nogle af de forskellige sjove udfordringer og hør samtidig mere om spejderlivet hos De grønne pigespejdere i Bangsbo og Hørkær, som i dagens anledning har slået sig sammen, siger Dan Kobberup.

Er du frisk på udforinger i naturen, så kig forbi Rådhusparken mellem kl. 10.00-14.00, hvor du ligeledes kan møde repræsentanter fra SSP.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close