Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.12.2014 | Af: Kanal Frederikshavn

Svendeprøver afsluttet med flotte resultater

Her ses de 5 lærlinge sammen med John Ditlev fra MAN Turbo & Diesel A/S og Kim Brohus fra Vestergaard Marine Service A/S.
Fire lærlinge fra Vestergaard Marine Service A/S afsluttede fredag deres svendeprøver med super flotte resultater på EUC Nord i Frederikshavn.

 

Det drejer sig om: Lukas Bostrup Kristensen, Simon R. H. Damgaard, Martin B. Nielsen og Daniel Olsen. De er alle ved at uddanne sig til skibsmontører med få måneder tilbage af deres lærlingetid.

En skibsmontøruddannelse er en meget alsidig uddannelse, som åbner dørene for uendelige mange muligheder. Ønsker man at fortsætte studierne kan man blandt andet læse til ingeniør eller maskinmester, og vil man gerne ud på arbejdsmarkedet findes der også et hav af muligheder både i de mange lokale martime virksomheder og offshore branchen.

Kim Blaameier har været voksenlærling hos MAN Diesel & Turbo A/S og har i dag også afsluttet sin svendeprøve med et flot 10-tal. Kim fejrer desuden, at han er færdig med sin uddannelse. Han skal nu være forbillede for de andre lærlinge på MAN Diesel & Turbo A/S, når han mandag morgen møder på arbejde med titlen som svend.

- Min fremtid indenfor den maritime branche ser heldigvis lys ud, uanset om jeg fremover vælger at arbejde i en lokal virksomhed eller at arbejde ude i verden. Mulighederne er mange, så det handler blot om at vælge det helt rigtige for mig, siger Kim Blaameier, nyuddannet skibsmontør.

Ovennævnte lærlinge er alle omfattet af den maritime lærlingeordning, som faciliteres af MARCOD. Der er fire aktive partnere i ordningen - Orskov Yard A/S, Vestergaard Marine Service A/S, MAN Diesel og Turbo A/S samt Hirtshals Yard A/S - og fire sleeping partnere, Scanel International A/S, Karstensens Skibsværft A/S, Hytek A/S samt Victor A/S.

Formålet med ordningen er at tilføre flere lærlinge til den maritime branche samt at højne kvaliteten i uddannelserne og koordinere en turnusordning mellem partnerne således, at virksomhederne hjælper hinanden med at klæde deres lærlinge godt på til fremtiden.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close