Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.05.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Teenager fra Elling til kamp mod kræft

562 personer har indtil videre tilmeldt sig 15-årige Alexander Nielsens indsamlingsløb til fordel for Børnecancerfonden.

 

Efter en succesfuld lokal indsamling i februar er Alexander Nielsen fra Elling nu klar til en landsdækkende event. Alt sammen på grund af sin barndomsven Frederik Kirshøj, der døde af kræft som 13-årig.

- Det er super svært at forholde sig til. Hvordan man skal gribe det an, for det er jo aldrig noget, man har haft inde på livet før at miste en af sine barndomsvenner, fortæller Alexander Nielsen til TV2 Nord, under et besøg på kirkegården i Elling ved barndomsvennens gravsted.

Tabet af vennen har fået Alexander Nielsen til at kaste sig ind i kampen om at samle penge ind til Børnecancerfonden.

- Frederiks gåpåmod gennem hele hans sygdom har været en kæmpe inspiration for mig. Han så aldrig negativt på det, men så positivt på det. Det har simpelthen motiveret mig til, at det skal også være den samme tilgang, jeg har til tingene, siger Alexander Nielsen.

14. juni står skoleeleven fra Strandby Skole sammen med voksne hjælpere, for et landsdækkende arrangement, hvor alle kan motionere sammen hver for sig. Man skal blot melde sig til, gå, løbe, rulle eller cykle en selvvalgt distance, og så registrere sin tid online bagefter.

- Jeg så hvilken forskel, at Børnecancerfonden gjorde for Frederik, og det kunne jeg godt tænke mig at støtte, forklarer Alexander Nielsen.

Teenageren bliver blandt andet støttet af Allan Bandholm Thomsen fra Hjørring, der hjælper med flere af de praktisk ting.

- Jeg er inspireret af sådan en ung mand, at han kan finde motivationen til at gøre en forskel, påpeger Allan Bandholm Thomsen.

Alexander Nielsen fik for alvor mod på at samle penge ind til børnecancerfonden, efter han i februar arrangerede et lokalt løb for godt 100 deltagere i Elling, der gav 15.000 kroner til kræftramte børn. Denne gang håber han på mindst 20.00 deltagere, og en kvart million indsamlede kroner. 562 har foreløbig meldt sig til.

- Det er helt overvældende at se, at så mange mennesker har lyst til at støtte op omkring Børnecancerfonden, og det gør mig glad at se, at så mange mennesker har lyst til at støtte mit projekt, siger Alexander Nielsen.

Det koster 50 kroner at deltage og overskuddet går ubeskåret til Børnecancerfonden. Alle tilmelde sig på hjemmesiden sportstiming.dk helt frem til 14. juni.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Hans-Christian Lauritzen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close