Gå til hoved-indhold
08. april 2014 - kl. 14.04

Teis Volstrup: Skifergas skal forbydes i hele EU

  • 1 af 2
    FOTO: Privat
  • 2 af 2
    Teis Volstrup (SF): - Problemet er, at vi efterlader en tikkende forureningsbombe til vores børn og børnebørn.
Af: Teis Volstrup

På torsdag er der borgermøde i Sæby om skifergas. Her vil Teis Volstrup, SF-kandidat til Europa-Parlamentet, dukke op og fortælle, hvorfor han mener, at skifergas skal forbydes. 

- Jeg vil et Europa, der kører på grøn energi. Vi skal prioritere vores penge og tid til de energikilder, der ikke skader vores klima. Derfor er det tåbeligt hvis der gennemføres prøveboring af skifergas”

Der er planlagt prøveboring af skifergas i Frederikshavn. Men skifergas er en farlig energikilde, mener Teis Volstrup.

Skifergas henter man ved at bore dybt nede i jorden og derefter bryde skiferlagen op med vand blandet sammen med en række kemikalier. Men vandet hentes ikke op igen.

- Problemet er, at vi efterlader en tikkende forureningsbombe til vores børn og børnebørn. Jeg er vokset op i Frederikshavn, som er kendt for at have noget af det reneste drikkevand i Danmark. Det synes jeg, vi skal prøve at beholde fremfor at tilfredsstille et fransk olie- og gasselskabs behov for profit.

Teis Volstrup henviser til det franske olie- og gasselskab Total, der står for prøveboringerne. På deres hjemmeside lover de, at når "produktionsaktiviteterne er afsluttet på et givent sted vil området blive genoprettet til sin oprindelige stand". Men den køber Teis Volstrup ikke.

- Det skal nok passe i deres excel-ark og andre dyre forudsætningsmodeller. Men de tager ikke højde for menneskelig fejl. Det har vi set konsekvenserne af i USA. Grundvandet er blevet så forurenet, at det er udrikkeligt.

Borgermødet i Sæby foregår i Managen i Sæby kl 19.

- Jo flere der dukker op, desto større sandsynlighed er der for, at vi kan få skabt mere opmærksomhed af konsekvenserne ved skifergas, mener Teis Volstrup.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...