Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.11.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Tekstilkunst på en ny måde i Galleri Virak

Da verden blev ramt af COVID-19, besluttede kunstneren Marianne Trenskow at skabe et nyt kunstværk: En dagbog, hvor dagene og begivenhederne er udført i strik, hver dag med sit udtryk. Værket blev en En CORONA-DAGBOG.

 

Corona-dagbogen kan nu opleves i Galleri Virak i Danmarksgade i Frederikshavn, blandt andet sammen med Marianne Trenskow værker med minimuseer med broderede kunstværker, puder, portrætter i bølgepap.

Der er fernisering på lørdag 27. november kl. 11-13.

- Undervejs i mit arbejde med tekstiler, er det gået op for mig, at kvinders tekstilkunst ikke rigtig regnes for noget, og jeg har besluttet at gøre en indsats for at være med til at bane vejen for, at tekstiler og garn som kunstnerisk materiale værdsættes på lige fod med en spand gips eller maling, fortæller Marianne Trenskow, der selv er et inspirerende eksempel.

I minimuseer har Marianne ladet sig inspirere af de gamle malere og nytolket en række værker. Minimuseerne er små oplevelsesverdener, hvor stramaj bruges på en ny måde. Her bringes tekstilkunst ind i et helt nyt rum og får hovedrollen i det kunstneriske udtryk. Publikum i minimuseerne er små figurer fra franske lykkekager, som Marianne Trenskow har købt på markeder i Frankrig.

Marianne Trenskow har efter endt arbejdsliv kastet sig over uddannelsen på Aarhus Kunstakademi. Hun har i årene herefter, som over 60-årig, fået værker antaget på flere censurerede udstillinger, blandt andet den censurerede Nordkraft-udstilling i Aalborg og har udstillet på Frederikshavn Kunstmuseum.

Marianne Trenskows kunstneriske virke bygger på nysgerrighed: Hvad kan et materiale? Hvordan udtrykker jeg en følelse, en idé, en oplevelse, en tanke? Hun er på evig udforskning af sig selv, sine medmennesker og sin omverden.

Hun arbejder med mange medier, for eksempel akryl på lærred eller papir, bølgepap, gipspladestrik, collogafi, grafisk tryk, pin-hole-kamera. Legen og eksperimentet en betydelig del af Marianne Trenskows virke og det bærer hendes værker tydeligt præg af.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close