Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.11.2020 | Af: Michael Frederiksen

Tidligere DF'er melder sig under fanerne i Venstre

Endnu et byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune skifter parti. Denne gang er det den tidligere gruppeformand i Dansk Folkeparti, Flemming Rasmussen, der efter en kort periode som løsgænger har meldt sig ind i Venstre.

 

- Vi har brug for et modspil Birgits og Socialdemokratiets massive flertal, udtaler Flemming Rasmussen til Kanal Frederikshavn.

Med Birgit mener han naturligvis borgmester Birgit S. Hansen. Hun fik 42 procent af alle stemmer ved kommunalvalget for tre år siden, og der sidder socialdemokrater på 20 ud af 29 stole i byrådssalen.

Men du har jo selv, da du var medlem af DF, nærmest hele tiden stemt sammen med Socialdemokratiet. Er det ikke rigtigt?

- Jeg valgte bevidst at placere DF mellem Socialdemokratiet og Venstre for at få mest indflydelse, forklarer Flemming Rasmussen.

Så ved at melde dig ind Venstre kommer du reelt tættere på den politik, du helst vil føre?

- Ja, det kan man faktisk godt sige. Som situationen har udviklet sig, føler jeg mig mest hjemme i Venstres politik. Det er jeg kommet frem til efter at have sonderet terrænet, forklarer Flemming Rasmussen.

Han blev medlem af Frederikshavn Byråd i 2013, hvor han var én af fire DF'ere, der sikrede sig en plads i byrådet. Ved valget i 2017 blev Dansk Folkeparti halveret. Kun Flemming Rasmussen og Kasper Lau kom ind. Sidstnævnte flyttede tidligere på året væk fra Frederikshavn Kommune og stoppede derfor i byrådet. Han blev afløst af Lars Oldager, der var førstesuppleant. Oldager havde dog i mellemtiden skiftet Dansk Folkeparti ud med Socialdemokratiet. Dermed var Flemming Rasmussen eneste tilbageværende DF'er.

Da han for en måneds tid siden følte sig kuppet på partiets opstillingsmøde forud for kommunalvalget i november 2021, meldte han sig ud og blev løsgænger i byrådet. Men fremover er den pensionerede vicepolitinspektør fra Ålbæk altså at finde i Venstre.

Flemming Rasmussen er medlem af Teknisk Udvalg, Socialudvalget og Sundhedsudvalget. Her fortsætter han trods sit partiskifte.

- Det betyder, at Venstre fremover har to medlemmer i disse tre udvalg. Det ændrer ikke ved, at Socialdemokratiet fortsat har flertal, men det hjælper, at vi bliver to i stedet for kun én, siger Mette Hardam, Venstres gruppeformand i Frederikshavn Byråd.

Flemming Rasmussen er også næstformand i bestyrelsen for Frederikshavn Forsyning A/S og medlem af Skagen Havns bestyrelse.

Mette Hardam byder Flemming Rasmussen velkommen i Venstre.

- Vi har samarbejdet med Flemming i flere år, og vi er glade for, at han har valgt Venstre. Det skal vi nok få noget godt ud af, og det er et lille skridt i den rigtige retning, når det gælder vores målsætning om Bedre Balance i byrådet, siger Mette Hardam.

Ud over 20 socialdemokrater består Frederikshavn Byråd af syv Venstre-medlemmer samt en SFer og en fra Enhedslisten.

Flemming Rasmussen er det tredje byrådsmedlem, som skifter parti i denne byrådsperiode. Ud over Lars Oldager og Flemming Rasmussen har Peter E. Nielsen meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti og ind i Socialdemokratiet.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close