Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.10.2019 | Af: Michael Frederiksen

Tinna nægter at acceptere lægernes dødsdom

Tinna Thomsen ses her sammen med sine højtelskede børn: Nicklas, Nikki og Nikita.
Lægerne siger, at 50-årige Tinna Thomsen formentlig kun når at holde én juleaften mere med sine tre børn og seks børnebørn. Det nægter den kræftramte frederikshavner dog at acceptere, og nu holder to veninder en støttefest for hende.

 

- Det er hårdt at vide, at man er kræftramt, og at de intet kan gøre, da min type kræft er meget aggressiv, men jeg vil ikke være med i deres statistik, siger Tinna Thomsen.

Hun køber hver sjette uge for 2600 kroner cannabisolie, som hun tager tre gange om dagen. Det hjælper især, når hun skal sove, hvor hun gerne vil have tankemylderet væk.

- Pengene er godt givet ud, da jeg tror, de er med til, at jeg får appetit og søvn, som er meget vigtigt i denne fase, mener Tinna Thomsen.

Hun gennemgik i perioden fra 2012 til 2018 et utal af undersøgelser, uden at lægerne fandt kræft. Men mellem jul og nytår sidste år viste en CT-scanning, at hun havde kræft. 8. januar i år blev hun opereret. En svulst i maven fyldte 2/3 af mavesækken og havde spredt sig til bughulen og tarmen. Hun kom straks i behandling, blandt andet i Odense, men 15. august kom chokmeldingen: Der var ikke mere at gøre.

- Jeg er så bange for, hvad sygdommen kommer til at gøre ved mig, og jeg frygter døden meget og har mange dumme tanker. Men jeg prøver på at være mest mulig positiv i andres nærvær, selv om jeg inderst inde går med frygten for, hvad kræften gør ved mig på sigt. Jeg griber i alt, hvad jeg kan for at holde på livet så længe som muligt, fortæller Tinna Thomsen.

Og hendes to veninder Jane Christensen og Lone Winding hjælper hende. Lørdag 19. oktober holder de en støttefest på Rosie McGee i København.

- Vi er glade, hvis vi samler 10.000 kroner ind, men vi kunne da rigtig godt tænke os at give Tinna 50.000 kroner. Hun er en mega sej fighter, som overhovedet ikke vil med i lægernes statistikker. Efter 25 timer med kemo, tilkoblet en masse slanger, rejser hun sig op for senere at tage til en venindes fødselsdag. Kun de færreste har sådan en kampgejst. Tinna er bare for sej, siger Lone Winding.

Støttefesten begynder kl. 18.00 med buffet. Senere er der taler, aktion og indsamling. Pernille Nygaard og Lasse Meling, begge fra Frederikshavn, optræder, og det samme gør Patrick Smith, som var blandt årets finalister i X Factor.

Rosie McGee donerer i aftenens anledning fem kroner pr. solgt fadøl til Tinna Thomsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close