Gå til hoved-indhold
17. februar 2024 - kl. 00.02

"Tølt & Toner": Islandske heste, musik og natur skal hjælpe sårbare unge

  • 2 af 5
  • 3 af 5
  • 4 af 5
  • 5 af 5
Af: Michael Frederiksen

Morten Nordheim og Jeanette Holtegaard håber blandt andet at tiltrække sårbare unge fra Frederikshavn Kommune med deres nye tilbud "Tølt & Toner".

Parret har begge tilknytning til Frederikshavn, men de bor nu sammen i Tolne Skov. Her har Jeanette Holtegaard i 11 år tilbudt sårbare unge rideterapi. Det dette tilbud, som nu udvides.

De har udviklet et spændende læringsmiljø med udgangspunkt i heste, musik og naturen.

"Tølt & Toner" er en pakker, som blandt andet består af rideterapi med islandske heste, særlig tilrettelagt musikundervisning, sangskrivning og lydstudie.

Morten Nordheim og Jeanette Holtegaard arbejder begge som lærere på Tolne Efterskole. Morten er musiklærer, mens Jeanette er ridelærer. "Tølt & Toner" foregår i privat regi.

- Vi har herfra mange års erfaring med målgruppen og er pædagogisk og terapeutisk uddannede. Vi oplever, at der er evidens for denne form for undervisning, siger Jeanette Holtegaard.

"Tølt & Toner" finder sted fire onsdage i maj og juni fra kl. 15.00-18.00 samt en minilejr fredag 14. juni kl. 14.30 til lørdag 15. juni kl. 12.00.

- Minilejren er et døgn, hvor vi får tid til at bygge relationer, fællesskab og fordybelse. Lejren byder på sanseoplevelser i naturen, heste, musik, mad over bål, fortællinger og hvad der nu må opstå af muligheder og impulser, siger Jeanette Holtegaard.

Den sidste onsdag vil der være fokus på følgende:

  • Hvad har jeg lært om mig selv og om fællesskabet?
  • Hvilke elementer tager jeg med mig hjem og ind i hverdagen?
  • Hvor er jeg blevet modigere, mere fri og stolt af mig selv?
  • Hvad er min personlige sejr?

Prisen for deltagelse i"Tølt & Toner" er 4.000 kroner. Det er nødvendigt med en individuel samtale inden tilmelding, hvor forældre deltager. 

Morten Nordheim og Jeanette Holtegaard arbejder målrettet med succesoplevelser.

- Her kan man få venner og opleve et frirum. Finde indre motivation og mod til at turde gøre det, man ønsker sig og drømmer om. Bringe det lærte med ind i hverdagen/skolelivet, siger Morten Nordheim.

Der er plads til seks deltagere på "Tølt & Toner".

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...