Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Tørdok vil være en katastrofe for Skagen

Planer om at bygge en ny, stor tørdok på havnen i Skagen møder stor kritik af borgere, som er bange for, at den vil være ødelæggende for byen. En mur på højde med Skagen Kirketårn er lige nu samtaleemnet i Skagen.

 

Frederikshavn Kommunes plan om at bygge en tørdok på 35 meters højde, 130 meters længde og 45 meters bredde midt på Skagen Havn møder nemlig stor modstand fra byens borgere.

- Jeg tænker, det ville være en katastrofe for Skagen, siger Jens Stubkjær, borger i Skagen, til TV2 Nord.

Han er tidligere bygningskonstruktør, og mener, at der er bedre alternative placeringer for tørdokhallen på Skagen Havn end den lige nu planlagte, som ifølge ham vil ødelægge hele havnens visuelle udtryk.

Det er Karstensens Skibsværft, der har søgt om placeringen på havnen for den store bygning. Ifølge den kendte erhvervsmand Eigild Christensen, som har haft feriehus i Skagen i 24 år, kan projektet også ødelægge andre ting for byen:

- Det er en udmærket placering for værftet, men ikke for Skagen by, og Skagen, den lever altså af turisme, og det ville være ødelæggende for turismen at få sådan en kolos herind, siger Eigil Christensen og fortsætter:

- Når der er alternative placeringer, så mener jeg, man bør gå efter dem.

Karstensens Skibsværft har vurderet en række forskellige placeringer i byen, men ingen af dem er vurderet realistiske. Skibsværftet er dog villig til at lytte på alternative placeringer for tørdokken.

De skriver i et skriftligt svar til TV2 Nord, at der er brugt mange ressourcer på at lave grundige undersøgelser til placeringen, og at skibsværftet også har modtaget mange positive tilkendegivelser fra lokalbefolkningen.

Udover kritikken af placeringen for tørdokken er der også kritik af borgmesteren i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen, og hendes rolle som bestyrelsesmedlem i fonden bag Karstensens Skibsværft.

- At hun så samtidig selv tilvælger at sætte sig ind i bestyrelserne på erhvervsdrivende fonde, som er lejere på den havn, hvor hun er ejer, det synes jeg er overordentligt betænkeligt, siger Jens Stubkjær.

Birgit S. Hansen føler sig dog ikke inhabil:

- Det har været på både økonomiudvalgsmøde og på byrådsmøde, at byrådet har taget stilling til, at jeg ikke er inhabil. Det kan man da altid prøve af som borger eller som høringspart, hvis ikke man er enig i det, siger borgmesteren til TV2 Nord.

Den placering, der er blevet ansøgt om, får også opbakning fra Birgit S. Hansens side.

- Det er bedste bud i forhold til de udvidelsesmuligheder og de arbejdspladser, der ligger i enden af det her, mener hun.

Fredag er det besluttet, at man har forlænget høringsfristen for den nye tørdok med fire uger.

Jens Stubkjær er ikke klar til at lægge sig ned endnu:

- Vi vil gå så langt, som spillereglerne tillader det, og der er jo klagemuligheder, også selvom tingene skulle blive vedtaget i byrådet, siger Jens Stubkjær.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close