Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.11.2022 | Af: Peter Marquard

Toget på Empire har kørt tre millioner omgange

Et sikkert tegn på, at julen nærmer sig, er, når toget på Restaurant Empire i Frederikshavn igen er pyntet op til jul. I år er det 23. sæson, at toget kører rundt oppe under loftet, og toget og restauranten er vanen tro overdrevet pyntet op til den kommende højtid. Samtidig runder toget en bemærkelsesværdig milepæl.

 

- Selv om toget kører hele året rundt, tiltrækker det sig altid større opmærksomhed, når det er pyntet med gran og diverse julepynt. Mængden af julepynt er ligesom juletoget en tradition på Empire, og jeg tror, at vores gæster vil blive skuffede, hvis ikke alt er, som det plejer. Mange af vores gæster, som besøger os i juleperioden, er tidligere frederikshavnere, som er hjemme på juleferie, og for mange er det blevet en tradition, at man lige mødes med gamle venner på Empire og genopfrisker gamle minder, siger indehaver af Empire, Lars Dannervig.

Det er 23. sæson, at juletoget kører på Empire, og regnet ud med løs hånd har toget indtil videre kørt cirka tre millioner omgange på restauranten i Tordenskjoldsgade.

- Det kører cirka 30 omgange i timen, og med en åbningstid på 12 timer 360 dage om året i 23 år lander vi på cirka 3.000.000 omgange under loftet på restauranten. Vi har altid ekstra travlt i december, men toget kører med samme hastighed hele året, smiler Lars Dannervig.

Juleperioden er en tid, som Lars Dannervig og resten af personalet sætter stor pris på.

- Der er altid en god stemning, og man kan mærke, at gæsterne mødes for at hygge sig og holde nogle traditioner i hævd. Vores menukort indeholder de sædvanlige amerikanske, italienske og mexicanske retter, men på denne årstid har vi også klassisk, dansk julebuffet til selskaber, som holder julefrokosten hos os, ligesom vi i Café Empire skruer op for julehyggen med gløgg og æbleskiver, siger Lars Dannervig.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close