Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.04.2021 | Af: Michael Frederiksen

Trailwomen.dk: Få en stærk og smidig krop

Jane Clausen: - Vi træner udendørs, fordi man bliver afhængig af det. At følge naturens gang under sin træning er livsbekræftende og øger det mentale overskud.
Kan det lade sig gøre at få en stærk, udholdende og smidig krop samt en krop i balance, uden at træningen er med tunge vægte, i højt tempo og til høj musik? Det mener Jane Clausen fra Frederikshavn, som er kvinden bag Trailwomen.dk, der netop har set dagens lys.

 

Hun har altid selv dyrket motion. I ungdomsårene var hun en dygtig kajakroer, og som voksen har løb været hendes vigtigste konditionskilde.

- Jeg har på egen krop mærket, hvordan den ensidige belastning ved løb slider på kroppen, hvis ikke den er stærk og udholdende nok til de udfordringer, jeg udsætter den for. Det samme, tænker jeg, gør sig glædende for mange kvinder, hvor både stillesiddende job og job med stor belastning på ryg og skuldre i længden kan blive nedslidende, hvis ikke vi passer på vores krop og sørger for, at den er i form til de daglige udfordringer, siger Jane Clausen.

Hun er uddannet fysioterapeut og har siden 2007 arbejdet med genoptræning ved Frederikshavn Kommune. Det fortsætter hun med, for Trailwomen.dk er en bibeskæftigelse.

- Jeg har længe ønsket mig at træne med andre, der lige som jeg ”bare” gerne vil have en stærk, udholdende og smidig krop samt en krop i balance. Udendørs træning med Trailwomen.dk har med andre ord til hensigt at forebygge skavanker, ude i naturen på grønne pletter i Sæby og Frederikshavn - i selskab med skønne kvinder, forklarer Jane Clausen.

Trailwomen.dk skal gerne give associationer i retning af noget med naturen og kvinder. Trial betyder sti, og på en sti kan man både gå og løbe.

- Og da jeg har flere ønsker med min lille virksomhed, er det meget passende. Men nu starter jeg lige med træningsdelen. Måske der også kommer en salgsdel med salg af udstyr/beklædning til målgruppen, siger Jane Clausen.

Hun har valgt at have to overskrifter på sine hold: ”Kom godt i gang” og ”Den erfarne løber”. For begge hold gælder, at udgangspunktet er at forebygge skavanker og opbygge en stærk, udholdende og smidig krop, som også kan klare længere vandre- og løbeture. Forskellen på de to hold er, at der ikke indgår hop og løb på ”Kom godt i gang”.

Trailwomen.dk er både til dem, hvor en gåtur på tre kilometer er en udfordring, hvor målet er at kunne løbe 5 eller 10 kilometer måske flere eller noget helt tredje.

- Fælles for os alle er, at vores krop (dens muskler, sener og led) skal være stærk, udholdende og smidig, så kroppen ikke overbelastes af de udfordringer/belastninger, vi udsætter den for, forklarer Jane Clausen.

Træningen foregår på et hold, men tilpasses individuelt. Der er plads til små skavanker og mindre god fysisk form.

- Det er dog nødvendigt, at du kan komme op og ned fra jorden, da vi skal hele kroppen igennem under træningen. Vi træner udendørs, fordi man bliver afhængig af det. At følge naturens gang under sin træning er livsbekræftende og øger det mentale overskud. Den fysiske træning øger din styrke, kondition og udholdenhed, så du oplever større fysisk overskud i din hverdag, mener Jane Clausen.

De første hold begynder lørdag 10. april. 10 x træning koster 350 kroner. Læs mere på Facebook: www.facebook.com/Trailwomendk-110296547779442

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close