Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.04.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Tre lærere nomineret til undervisningspris

Tre lærere på Frederikshavn Handelsskole er nomineret til Politikens undervisningspris.

 

Hvert år sætter avisen Politiken fokus på den gode undervisning og den gode lærer. Med undervisningsprisen støtter VILLUM FONDEN muligheden for at hylde lærere, hvis undervisning i særlig grad har gjort en forskel for deres elever.

Indstillingsperioden løb fra tirsdag 2. marts til og med mandag 5. april, hvor både elever og lærere kunne indstille en kandidat, som de mener, gør en ekstra indsats for at opnå den gode undervisning.

På Frederikshavn Handelsskole var der i år tre lærere, som blev nomineret til at vinde prisen og de 75.000 kroner, som står på spil. De tre lærere Steffen Elias Serverin-Nielsen, Anders Kold og Peter Hostrup Gøtze Petersen.

- Nomineringerne betyder rigtigt meget. Corona-nedlukningerne har betydet, at jeg har måtte gentænke måden, jeg underviser på. Jeg valgte derfor hurtigt at give mine elever medansvar i planlægningen af timerne. Efterhånden begyndte mine elever at møde gladere ind til timerne, og de føler samtidig, at de har lært noget nyt hver time. Derfor ser jeg nomineringer som et rygklap fra elevernes side om at fortsætte med dette, men de fortjener godt nok også et rygklap. Alle mine elever er simpelthen for seje, siger Steffen Elias Serverin-Nielsen med et anerkendende smil.

- For mig har det været rigtig vigtigt at anerkende den gode undervisning, vi har haft - på trods af nedlukningen. Det har været et hårdt år for alle, så en mulighed som denne giver klart anledning til at huske at sætte pris på den gode lærer og den gode undervisning, som jeg i den grad mener, at skolen besidder. Det seneste års udfordringer har tvunget lærerne ud i nogle uvante situationer, hvilket har medført innovative og kreative løsninger, som har været spændende at være en del af, udtaler Caroline Bering, som er formand for elevrådet på Handelsskolen.

Til at bedømme indstillingerne er der nedsat to fagpaneler - et for grundskolen og et for ungdoms- og erhvervsuddannelserne. Vinderne kåres tirsdag 11. maj i Politikens Hus.

Vinderne af hovedpriserne modtager hver 75.000 kroner, mens de i alt seks særpriser er på 25.000 kroner. En tredjedel af beløbet skal bruges på enten projekter på skolen eller efteruddannelse efter lærerens ønske. Resten af prisen disponerer vinderne selv over.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close