Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
27.08.2019 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Tre tips til at skabe en bedre virksomhedskultur

En stærk virksomhedskultur er mere end bare en god stemning på arbejdspladsen. Det er en følelse, der kommer frem, når din virksomhed bliver nævnt og kulturen kan beskrives som hjerterytmen af din forretning.

 

Det er ikke alle virksomheder, der ved, hvordan man skaber en god kultur. Vi har derfor samlet tre tips til en bedre virksomhedskultur. Læs med forneden.

Find dine kulturhelte
For at skabe en god virksomhedskultur, så er det essentielt først at definere hvad ens kultur handler om. Det kan være at din virksomheds kultur handler udelukkende om at vækste og tjene penge, eller måske handler den om de mennesker, som der arbejder der.

Uanset hvad din kultur handler om, så er det essentielt, at du finder de medarbejdere, der virkelig er købt ind i det, som I laver og lever efter virksomhedens værdier. Disse kan betragtes som dine kulturhelte, og det er disse typer mennesker, som du gerne vil have flere af. Dine kulturhelte skal derfor findes, roses og fremvises, da de er en nøglefaktor i at sprede en stærk kultur.

Husk de små detaljer
Hvad vågner folk op til, når de arbejder for dig? Det kan være alt for let, at smide alle sine medarbejdere ned i den samme kasse, og så tro de alle er ude efter det samme: en høj lønseddel og firmafordele.

Folk er mere komplekse end som så og kan arbejde ud fra helt andre motivationer. Nogle søger måske viden, andre søger nye udfordringer, nogle vil have flere penge og andre vil gerne have et godt socialt liv. Mennesker jagter noget forskelligt.

Hvis du derfor gerne vil have en god virksomhedskultur, så skal du skabe rammerne for, at folk kan jage deres ambitioner. Hvis dine medarbejdere smutter, så snart klokken ringer ud, hvad siger det så om din virksomhedskultur?

Der er intet galt i, at folk gerne vil hjem, når de har fri, men dit mål som arbejdsgiver burde være, at skabe et miljø, som folk også har lyst til at begå sig i socialt. Dette er ikke altid helt let. Det er derfor essentielt, at du har fokus på detaljerne, køber noget pænt boligtilbehør til indretning af kontoret og gør mere ud af fællesarrangementer. Dette vil skabe et bedre arbejdsmiljø på dit kontor.

Lyt til dine medarbejdere
Når du skal skabe en stærk virksomhedskultur, så er det essentielt, at du lytter til dine medarbejdere. Dette kan gøres via et uformelt møde, hvor man mødes ’one on one’, og du kan skabe indsigt i folks behov og motivation inde i din virksomhed. Dette er også reelt at kigge på i forbindelse med din virksomheds rekruttering.

Mennesker er alle forskellige, men alligevel ligner vi meget hinanden. Vi har grundlæggende de samme ønsker, den samme frygt, det samme ’imposter syndrom’ og mere. I kernen er den menneskelig oplevelse meget den samme. Dette vil du især bemærke, hvis du administrere 100+ medarbejdere - set ud fra et data perspektiv.

Du skal benytte disse samtaler til at samle information, så du kan danne dig et mønster. Når du ser et specifikt mønster i en afdeling eller en demografi i virksomheden, så er du i stand til at konfrontere denne potentielle udfordring.

Denne artikel bringes i samarbejde med Partnertekst.dk.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close