Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.08.2020 | Af: Michael Frederiksen

Tredobler omsætning og styrker sin organisation

Direktør, stifter og medindehaver Bjarke Skov glæder sig over, at Morten Klæstrup er blevet en del af BS-Import ApS.
Den frederikshavnske virksomhed BS-Import ApS har - trods corona-krise - udsigt til en tredobling af omsætningen i 2020 i forhold til sidste år.

 

- Selvom jeg selvfølgelig tror på min strategi og følger den handlingsplan, jeg skrev tilbage i opstarten, havde jeg alligevel ikke turde drømme om denne udvikling så hurtigt, hvor vi allerede nu, siden stiftelsen af BS-Import ApS, har rundet et tocifret millionbeløb, udtaler den 33-årige lokale iværksætter Bjarke Skov.

Grundet den enorme vækst er virksomheden allerede nu i gang med at ansætte en ny medarbejder, og i løbet af det næste år vil der yderligere skulle bruges to-tre nye medarbejdere indenfor salg og administration.

- Det gør mig utrolig stolt at have kæmpet for et projekt, hvor vi rent faktisk står i en situation med COVID-19 og kan tilbyde kommende arbejdspladser i Frederikshavn Kommune. Aktuelt kunne den nye medarbejder være en nyuddannet speditør. Én, som vil være med på rejsen, som først lige er begyndt. Og vedkommende skal spænde hjelmen godt fast. Vi flyver lavt og i høj fart, smiler Bjarke Skov.

Tæt samarbejde med Seafood Sales-direktør

Rent organisationsmæssigt er der også sket noget opsigtsvækkende i BS-Import ApS, da virksomheden har indledt et tæt samarbejde med direktør og stifter af Seafood Sales i Frederikshavn, Morten Klæstrup, som hurtigt fandt ud af, at Bjarke Skov besidder et drive og en arbejdsmoral ud over det sædvanlige.

- Jeg ved ikke, hvor han får al den energi fra, men han har igennem vores indledende samarbejde knoklet både dag og nat, hvilket understreger, hvor meget han brænder for sit projekt. Jeg selv og den nye bestyrelse stillede nogle ret store krav til ham, som - ved siden af den daglige drift - skulle løses, og det hårde arbejde har betalt sig. Vi og ikke mindst Bjarke har på få måneder flyttet BS-Import fra en typisk iværksætterdrøm til en toptunet professionel trading-virksomhed, understreger Morten Klæstrup.

Han har købt en mindre procentdel af BS-Import ApS og er desuden indtrådt i bestyrelsen. Direktør, stifter og medindehaver Bjarke Skov er meget tilfreds med, at han har valgt at styrke virksomheden organisatorisk. Ud over Morten Klæstrup er Lars Johan Berg Nielsen blevet ny bestyrelsesformand og senest er Kasper Østergaard tiltrådt med sin ekspertise indenfor den finansielle verden.

Bjarke Skov: - Det perfekte match for mig

- Jeg mener, at jeg har fundet mit ”dream team” med forskellige kompetencer og som bidrager med en uvurderlig tæt sparring. Jeg kendte ikke Morten på forhånd, men han viste sig straks at være det perfekte match for mig. Han har jo stort set stået i samme situation, som jeg gør nu, da han åbnede Seafood Sales i 2003. Han har masser af erfaring, som BS-Import kan bruge, og menneskeligt besidder han de værdier, som passer rigtig godt til mine egne værdier, mener Bjarke Skov.

Han henvendte sig til Morten Klæstrup, da han i slutningen af 2019 takkede nej til flere investorer, som havde budt på virksomheden. Han havde brug for den helt rigtige personlighed til at løfte BS-Import ApS op på øverste hylde.

- Vi havde aldrig mødt hinanden før. Bjarke ringede til mig en eftermiddag og fortalte mig om sin virksomhed, hvor jeg allerede igennem røret kunne mærke hans passion, og samtidig kunne jeg se en forretning i god udvikling. Vi aftalte at mødes samme aften hjemme hos mig privat, hvor vi tegnede en grovskitse af, hvordan vi kunne se fremtiden for BS-Import. Jeg så også mig selv tilbage i 2003, hvor jeg selv startede Seafood Sales, og det var de samme udfordringer, Bjarke stod med. Jeg kunne helt sikkert hjælpe, fortæller Morten Klæstrup.

Har godt fat i Danmark, Sverige, Norge og Grønland

BS-Import ApS sælger først og fremmest lækre olivenolier, og økologiske specialiteter indenfor kolonial og konservesprodukter, som kommer fra hele verden. Virksomheden har i første omgang slået sit navn fast hos detailhandlen i Danmark, Sverige, Norge og Grønland. Det betyder, at produkterne fra BS-Import blandt andet findes på hylderne i store kæder som REMA 1000 og Aldi.

- Vi går en spændende tid i møde. Vores strategi er nu, at vi også vil ind på foodservice- og industrimarkedet. Og så har vi lige ansat en Amazon-specialist i København, da vi er i sidste forberedelser til at lancere produkter på det tyske marked i fjerde kvartal, oplyser Bjarke Skov.

En satsning, som kan få en enorm international betydning for virksomheden:

- Vi har åbnet kontor sammen med vores tyske agent i Hamborg og satser kraftigt på dette projekt, hvor vi med ham og en meget skarp Amazon-specialist kommer til at satse på det tyske marked. Vi er allerede nu i gang med at udvikle produkterne med tysk brand og indmelde varerne til Amazon, oplyser Bjarke Skov.

Åbner kontor hos leverandør i Kina

Derudover har BS-Import som et led i udviklingen også åbnet kontor hos sin tætte leverandør i Kina. Her skal virksomheden source varer direkte fra hele verden og pakke på egen fabrik. Det er en model, som også store mærkevarer indenfor fødevarebranchen benytter sig af.

- Vi er nødt til at udvikle os hele tiden på denne vækstrejse og lave tiltag, som skiller os ud fra konkurrenterne. Der er ikke ret stor avance på denne type produkter, så derfor har vi brug for at optimere og fjerne alle mellemled. Det betyder, at vi selv har agenter ude hos leverandøren og stikke en finger i marken og på den måde skabe de rigtige relationer, der skal til, uddyber Bjarke Skov.

Morten Klæstrup vurderer, at der er et kæmpe marked indenfor den type varer, som BS-Import beskæftiger sig med.

- Med Bjarke på kommandobroen og med den kurs, han har sat for teamet, er der gode vækstmuligheder. Det er et hårdt marked med mange spillere, men når alt kommer til alt, er det evnen til at opbygge og bevare relationer samt finde de rigtige leverandører, som er afgørende for BS-Imports’ succes. Bjarke har allerede med sit personlige drive vist, at han er målrettet og fokuseret. Han har desuden gode sociale kompetencer, og BS-Import er kommet ind med sine produkter hos de største kunder, noterer Morten Klæstrup.

Snart går turen til Kina, Italien, Sri Lanka og Spanien

BS-Import ApS får stille og roligt foden indenfor hos flere kendte virksomheder. Men erkender også at prioritering af tiden med relationerne til leverandørerne er mindst lige så vigtigt:

- En af de ting, som Morten har påpeget, er blandt andet prioriteringen af fysiske besøg hos vores leverandører i hele verden, så vi er i fuld gang med at planlægge en del rejseaktivitet, når verden for alvor åbner op igen. Her vil besøg i Kina, Italien, Spanien og Sri Lanka være de første steder, rejsen går hen, oplyser Bjarke Skov.

BS-Import ApS’ flotte udvikling er ikke gået ubemærket hen. Flere investorer i landet har budt på den unge frederikshavnske virksomhed med henblik på at bevare Bjarke Skov som direktør af projektet.

- Der er virkelig kommet nogle interessante bud på virksomheden, hvor jeg har skulle nive mig i armen for at forstå, om det var virkeligt. Faktisk kom der et tilbud fra en meget stor virksomhed, hvor man efter nogle samtaler, tilbød mig jobbet som direktør i deres datterselskab, samtidig med at jeg skulle drive BS-Import også. Men det her er mit barn, og jeg har ingen ambitioner om at sælge. Jeg har en meget stærk organisation og et netværk omkring mig og mit team, som tror på alle mine idéer. Og det er det, jeg har brug for, udtaler Bjarke Skov, som også har udnyttet kundernes sommerferie til at komme på plads i nye flotte lokaler i Kattegat Siloen, hvor BS-Imports hovedbase er fremadrettet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close