Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.09.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Trinbræt ved Apholmen koster 23-24 mio. kr.

June Menne (S): - Efter jeg har haft kontakt til en lokal entreprenør, har jeg opponeret imod den skyhøje estimeret etableringspris, som COWI-analysen påregner.
Byrådsmedlem June Menne (S), medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, har skrevet dette indlæg: En principiel beslutning nedprioriterer trinbræt Apholmen og Skagensbanen.

 

Ved Kultur- og Fritidsudvalgets møde i torsdags havde vi besøg af NT, Region Nordjylland og Nordjyske Jernbaner. Jeg må sige, det er og bliver op ad bakke.

Ifølge den fremlagte COWI-analyse påregnes der en udgift på 23-24 millioner kroner til etablering af trinbræt. Efter jeg har haft kontakt til en lokal entreprenør, har jeg opponeret imod den skyhøje estimeret etableringspris, som COWI-analysen påregner.

På mødet anerkender NT, at COWI-analysens estimerede udgift var skudt langt over mål, og Nordjyske Jernbaner (NJ) havde lavet en ny udregning på etablering af trinbrættet.

Den er jeg såmænd heller ikke enig i. Jeg mener, at anlægsudgiften er estimeret for højt.

Region Nordjylland (RN) kan yderligere fortælle, som en sky for en klar himmel, at der er truffet en beslutning af principiel karakter. Den går dybest set ud på, at de ikke anerkender Skagensbanen som et regionalt tog, eftersom toget ikke forlader Frederikshavn Kommune. Derfor mener de ikke, det er relevant for dem at dele udgifterne tilknyttet genetablering, nye trinbræt eller stationer.

Region Nordjylland vil fremadrettet kun have udgifter til nye trinbræt og stationer, der anerkendes som et regional tog.

Det vil altså sige, at Region Nordjylland, der ejer 89 procent af Skagensbanen, ikke vil forny eller videreudvikle Skagensbanen. Det bliver ene alene Frederikshavn Kommune, der ejer 10 procent, der skal have den glæde og udgift.

Det er ganske enkelt ikke i orden at nedprioritere Skagensbanen.

Jeg har bedt forvaltningen om at undersøge, hvornår den konkrete beslutning er taget, og hvilken sags nummer den har.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close