Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.05.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Trykker T-shirts, men mindsker sit miljøaftryk

- Vores maskiner bruger udelukkende strøm fra vindmøller, og vi har skiftet vores toiletter, så de bruger halvt så meget vand, siger direktør Niels Rask, NS System.
Virksomheden NS System i Frederikshavn går ikke på kompromis med de miljøvenlige løsninger. Torsdag eftermiddag ved Erhvervshus Nords gå hjem-møde inspirerede NS Systems direktør, Niels Rask, andre lokale virksomheder til at gøre det samme.

 

De mandshøje, fuldautomatiske maskiner brummer på livet løs for at lave tryk på alskens stof. Miljøvenlig vil for de fleste næppe være det første ord, der popper op, når man træder ind i den industrielle hal. Men miljøvenlig er lige præcis ordet, der kendetegner det, der foregår i lokalerne på Knivholtvej.

For hos NS System i Frederikshavn, der producerer logomærkning af tekstil, har de sat bæredygtighed og miljø på dagsordenen. Det har mange andre virksomheder også, men hos NS System handler de.

- En af vores værdier er, at vi skal være ordentlige. Både overfor hinanden i virksomheden og overfor kunderne. Men også overfor miljøet. Det handler vi på. Derfor bruger vores maskiner udelukkende strøm fra vindmøller. Og så har vi skiftet vores toiletter, så de bruger halvt så meget vand, siger direktør Niels Rask, NS System.

Han mener ikke, at man skal forklejne de små ting i hverdagen, som man kan ændre i en mere bæredygtig. For alt tæller. For eksempel det at installere vandsparende toiletter. Men virksomheden tænker også på miljøet i det store perspektiv.

- Vi går efter at blive ISO 14001 certificeret. Så er der nogle retningslinjer vi skal leve op til, og nogen vi står til ansvar overfor. Så er det ikke bare noget vi siger, men noget vi skal gøre, siger Niels Rask.

Ifølge Niels Rask er bæredygtighed noget, virksomheden har arbejdet med længe, og derfor er de på forkant. For der kommer stadig flere regler indenfor miljøområdet, som virksomhederne skal overholde. EU er på vej med lovgivning, der kræver, at virksomheder vurderes på blandt andet bæredygtighed i forbindelse med investeringer – de såkaldte ESG-nøgletal (E – miljø, S – samfund, G – ledelse).

Derfor var der også fuldt hus, da det lokale erhvervskontor Erhvervshus Nord i samarbejde med Sydbank og Beierholm torsdag eftermiddag afholdt et arrangement om emnet ESG, herunder bæredygtighed. Her var godt 30 nysgerrige erhvervsfolk mødt op for at høre om NS Systems arbejde og få værktøjer til, hvordan de selv kan komme i gang.

Erhvervslivets interesse er noget, man hos Erhvervshus Nord lægger mærke til.

- Vi mærker, at der er stor interesse fra virksomhederne i Frederikshavn Kommune til at udvikle sig i den grønne retning. Og det kan betale sig at gå den vej, for det er blandt andet det, kunderne efterspørger. Og det er også den vej, en del af den lovgivningsmæssige udvikling kommer til at gå, siger erhvervsdirektør Niels Bay Christensen, Erhvervshus Nord.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close