Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.11.2022 | Af: Michael Frederiksen

Turistdirektør: Vi har en visionsløs borgmester

Direktør René Zeeberg, Toppen af Danmark: - Engang var Birgit Hansen visionær og en fantastisk ambassadør for vores område. Det har hun ved flere lejligheder vist sig ikke at være længere.
Turistdirektør René Zeeberg, Toppen af Danmark, kalder borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, for visionsløs efter Økonomiudvalgets nej til Royal Run 2023. René Zeeberg understreger, at Toppen af Danmark kunne have skaffet alle nødvendige penge.

 

- Debatten om Royal Run har lært mig, at vi har en visionsløs borgmester. Engang var Birgit Hansen visionær og en fantastisk ambassadør for vores område. Det har hun ved flere lejligheder vist sig ikke at være længere. Det er jeg ærligt talt meget forundret over, udtaler René Zeeberg til Kanal Frederikshavn.

Han anslår, at Royal Run ville have skaffet 10.000-15.000 gæster til området i maj. Kommunen valgte dog at sige nej, da Økonomiudvalget mente, at timingen var dårlig med en stram økonomi og nedskæringer. Ifølge Nyborg Kommune koster det 1,1 millioner kroner at blive værtsby for Royal Run.

- Vi kunne have skaffet hele beløbet, og Frederikshavn Kommune ville have fået 10.000-15000 gæster med omsætning og arbejdspladser til følge. Det eneste kommunen skulle gøre, var at invitere Royal Run officielt og måske bruge et par kommunale timer på projektet. Men vi havde mulighed for at skaffe finansiering, og selve organiseringen var også på plads, eftersom Toppen af Danmark har erfaring som løbsarrangør gennem Skagen Marathon, oplyser René Zeeberg.

Borgmester Birgit S. Hansen (A) og viceborgmester John Lamp Henriksen (C) har i et indlæg understreget, at Økonomiudvalgets nej til Royal Run ikke var et fravalg af Skagen. Det var ifølge de to ikke afgjort, at Skagen i givet fald skulle være Royal Run-by.

- Det er, tror jeg, rigtigt nok forstået i den forstand, at Royal Run forsigtigt spørger kommunen om interessen bredt set for ligesom at stikke en finger i jorden, inden man byder ind med noget konkret fra deres side. Men der havde jeg jo på forhånd sendt mails til kommunen for at forklare sagens rette sammenhæng. I øvrigt havde jeg til at begynde med en meget positiv dialog med embedsværket. Toppen af Danmark havde haft dialog med Royal Run i to måneder, inden vi kom dertil, hvor kommunen skulle spørges, om de formelt ville invitere Royal Run til Skagen, fortæller René Zeeberg.

Han mener, at Økonomiudvalget - med borgmester Birgit S. Hansen i spidsen - må have en dårlig smag i munden, når Royal Run skydes i gang 29. maj 2023.

- Der er så store afledte effekter af et event som dette - eksempelvis national omtale, omsætning, arbejdspladser, stolthed - som nu slet ikke bliver indfriet, fordi kommunen kigger ind i stedet for ud. Vores turisterhverv går glip af tusindvis af gæster. Ingen af de øvrige arrangementer, der bevilliges midler til i Økonomiudvalget, kan måle sig med Royal Run i form af tiltrækningskraft af gæster samt national omtale, vurderer turistdirektøren.

René Zeeberg er sikker på, at alle var blevet rigere ved at sige ja Royal Run. Han peger desuden på stoltheden over at få besøg af kongefamilien til vores smukke område på toppen af Danmark.

- Vi betaler jo alle skat, og virksomhederne betaler moms. Dette kommer også Frederikshavn Kommune til gode. Turisterhvervet er netop kommet ud af et par svære år med corona og ser netop nu ind i inflation og stigende energipriser igen til vinter. Flere restauranter og butikker er allerede bukket under. Et event som dette ville være kærkomment for erhvervet i forhold til at byde velkommen i maj og derved sikre indtjening og arbejdspladser i en hårdt trængt kommune, lyder det fra René Zeeberg.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close