Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.06.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Turister strømmer til: Frederikshavn topper

Overnatningstallene for april er lige tikket ind fra Danmarks Statistik, og de viser historisk høje overnatningstal - især i Frederikshavn Kommune. Forårets stigning i turister overstiger selv de mest positive forventninger i branchen og tegner godt for den forestående højsæson.

 

I årets første fire måneder har der været 498.000 overnatninger samlet i Aalborg, Frederikshavn, Brønderslev og Læsø kommuner. Det er en stigning fra normalåret 2019 på 14,25 procent (62.000) og er en historisk rekord:

- Ja, det er i sandhed en glædens dag og overgår vores vildeste forventninger. Vi har naturligvis godt kunne mærke, at smilene blev bredere og bredere i branchen, men nu har vi det sort på hvidt, udtaler direktør for Destination NORD, Tonny S. Thorup.

Turismen trodser Ukraine-konflikten
Turismebranchen var knap kommet ud af coronaens klør, før Ukraine-konflikten påvirkede rejsemønstre, privatforbrug og ikke mindst brændstof- og energipriser. I de første måneder var der en bekymring for, at danskerne i meget stort omfang ville tage på udlandsferie, og at det ville betyde, at de danske gæster ville mangle i Nordjylland:

- Vi har fortsat en stor stigning i antallet af danske gæster i vores destination, og det tegner godt for sommersæsonen. Vi har da reelt været bekymret for, at Nordjylland blev tømt for danskere, der i stedet tog til Sydens sol og varme, men det ser ud til at inflationen og især de stigende brændstof- og flypriser har betydet, at toppen er taget af iveren for at komme til Sydeuropa. Det er naturligvis positivt for os, konstaterer Tonny S. Thorup.

Frederikshavn topper kurven
Der blev sat historisk overnatningsrekord i 2021 i Frederikshavn Kommune og på Læsø, og den positive udvikling fortsætter i årets første fire måneder med 130.379 overnatninger i Frederikshavn Kommune. En stigning med over 25.000 overnatninger og samtidig er der fine booking-tal i maj og juni, der bakkes op af meget positive takter fra Læsø.

Fremgang på alt fra camping til sommerhus
Hoteller og feriecentre står for den største fremgang, men på trods af et lidt skiftende forårsvejr har der også været stor søgning til campingpladserne og sommerhuse, så den positive bølge fra sidste år fortsætter over en bred kam i hele destinationen.

Tyskerne strømmer fortsat til og pas-krise i Norge
Der har været investeret hårdt i markedsføring i Norge og Tyskland og lige fra påsken har nordmændene strømmet til fra Skagen til Aalborg. Niveauet af nordmænd er ikke helt på niveau med 2019, men tallene bliver bedre og bedre:

- Vi ved at nordmændenes lyst til at komme til Nordjylland er stadig stigende og 20 procent af nordmændene forventer at holde ferie i Danmark inden for de næste 12 måneder, og Nordjylland er fortsat deres mest foretrukne rejsemål. Samtidig er der opstået en pas-krise i Norge, hvor cirka 500.000 af nordmændene står uden gyldigt pas og ikke kan nå at få det fornyet inden sommerferien. Det påvirker et stort antal norske familier. Det er naturligvis træls for dem, men gode nyheder for os fordi vores broderfolk har mulighed for at komme til Danmark uden pas. Det vil vi naturligvis udnytte, udtaler Tonny S. Thorup med et smil på læben og fortsætter:

”Tyskerne bliver samtidig ved med at strømme til vores sommerhuse og campingpladser. Så alt i alt ser det ud til at vi rammer en balance mellem at flere danskerne, end vi har regnet med, bliver i Danmark, samtidig med at vi formår at tiltrække vores normale nærmarkedsgæster fra Norge, Tyskland og Sverige. Hvis det hele går op i en højere enhed, så ser vi ind i et rekordår og ikke kun et rekordforår.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close