Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Turisterne strømmer fortsat til Læsø

- Vi har megatravlt, lyder meldingen fra Brian Buch, som er medejer af Læsø Antik og Retro.
Læsø er lige nu så godt besøgt, at de flere steder er løbet tør for forsyninger.

 

Flyveture, høje temperaturer og eksotiske himmelstrøg har de seneste par somre for mange danskere været skiftet ud med ferie i Danmark. Men nu er restriktionerne væk, og verden ligger igen åben for feriehungrende nordjyder. Det betyder, at man på Læsø har sat forventningerne til antallet af turister lavt i år, men sådan er det langtfra gået.

- Vi har megatravlt, lyder meldingen fra Brian Buch, som er medejer af Læsø Antik og Retro.

Brian Buchs café og aktivitetssted har været så godt besøgt i sidste uge, at de er løbet helt tør for råvarer.

- For første gang i en højsæson har vi været nødt til at kapitulere og reducere åbningstiden. Heldigvis kommer der nye forsyninger med den første færge i morgen, fortæller han til TV2 Nord.

Forventningerne var ellers sat lavt på Læsø, efter at verden er åbnet op igen og det atter er blevet muligt at rejse til udlandet. Det fortæller turist- og erhvervschef på Læsø, Jens Rulle.

- Vi kunne jo risikere at få meget færre turister, hvis alle valgte at rejse til udlandet. Lige nu vælger mange at tage afbudsrejser ud i verden, og derfor er vi rigtig glade for, at vi stadig har vores gæster, siger Jens Rulle, som både er overrasket og begejstret.

- Vi har et niveau, som svarer til før corona. Det er det, vi kan se på tallene i øjeblikket, og det er bare dejligt, siger Jens Rulle.

Under corona var der rekordmange turister på øen, især danskere. Nu er det både danskere og udenlandske turister, der holder gang i øen og turistchefen og caféejeren har et bud på, hvad der lokker dem til:

- Vi trækker med de unikke ting, vi har her på øen. Vi er på vej på verdensranglisten med tang og vores salt, siger Jens Rulle til TV2 Nord.

- Vi kan ikke tilbyde nogen gågade, vi kan ikke tilbyde det vilde natteliv, men vi kan tilbyde fred og ro og en god service fra de virksomheder, der er herovre, siger Brian Buch.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close