Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.02.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Tvinges til lønnedgang: Det er komplet urimeligt

Peter Kristensen: - Medarbejderne i Frederikshavn får pludselig flere tusinde kroner mindre om måneden til at betale husleje og mad for. Det er ganske horribelt.
Det kommer til at koste medarbejderne op til 4.000 kroner om måneden i lønnedgang, at Frederikshavn Kommune har indført tvungen afspadsering for alle fuldtidsansatte på kommunens specialtilbud for handicappede borgere. Det viser en opgørelse, som Socialpædagogerne Nordjylland har lavet.

 

Fagforeningen kalder kommunens behandling af sine medarbejdere for dybt problematisk og beder politikerne i Frederikshavn om at gribe ind.

- Det er komplet urimeligt, at medarbejderne bliver ramt af så voldsom en lønnedgang, fordi ledelsen af Frederikshavn Kommunes Center for Handicap og Psykiatri har besluttet, at tillæg for aften-, nat- og weekendarbejde ikke længere vil blive udbetalt som en del af de fuldtidsansattes løn. Det er simpelthen en uklædelig måde at behandle sine medarbejdere på. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger formand for Socialpædagogerne Nordjylland, Peter Kristensen.

I alt er det omkring 60 medarbejdere i fuldtidsstillinger på Koktvedstien og Koktvedparken, som er Frederikshavn Kommunes specialtilbud for handicappede, der har fået besked på, at de fremover får væsentlig mindre i løn.

Ifølge opgørelsen fra Socialpædagogerne Nordjylland står medarbejderne til en lønnedgang på mellem 1.500 og 4.000 kroner om måneden. Det betyder, at medarbejderne på Koktvedstien og Koktvedparken fremover får mellem fem og 12 procent mindre i løn, fordi de bliver tvunget til at afspadsere i stedet for at få udbetalt deres ulempetillæg.

- Der er ikke mange mennesker, der bare kan skære 12 procent af deres løn, uden at det vil få alvorlige konsekvenser. Det svarer til at miste næsten halvanden månedsløn om året. Medarbejderne i Frederikshavn har jo planlagt deres tilværelse ud fra den løn, de er vant til at få udbetalt. Nu får de pludselig flere tusinde kroner mindre om måneden til at betale husleje og mad for. Det er ganske horribelt, siger Peter Kristensen.

Ifølge ham er det tydeligt, at Frederikshavn Kommune er ude på at presse de 60 fuldtidsansatte til at gå ned på deltid. Det er nemlig kun de fuldtidsansatte på Koktvedstien og Koktvedparken, der bliver tvunget til at afspadsere og dermed får mindre i løn. De deltidsansatte vil stadig få udbetalt deres ulempetillæg som hidtil.

Ledelsen på Center for Handicap og Psykiatri har længe forsøgt at få medarbejdere, der er ansat på fuldtid på Koktvedstien og Koktvedparken, til at gå ned på deltid. Argumentet er, at det ikke er muligt at lave vagtplaner for medarbejdere, der er ansat 37 timer om ugen.

Sidste år prøvede ledelsen uden held at tvinge de fuldtidsansatte ned i tid. Nu forsøger de igen ved at gøre livet surt for de fuldtidsansatte.

I Socialpædagogerne Nordjylland håber man, at politikerne i Frederikshavn vil gribe ind og sørge for, at de fuldtidsansatte alligevel ikke bliver tvunget ned i løn.

Så sent som i fredags offentliggjorde Kommunernes Landsforening og Forhandlingsfællesskabet, der repræsenterer medarbejderne i landets kommuner, en storstilet indsats, der skal få Frederikshavn og landets øvrige kommuner til at ansætte langt flere kommunale medarbejdere på fuld tid. Blandt andet fordi der i fremtiden kommer til at mangle arbejdskraft i kommunerne.

- Alle taler om, at vi skal have flere offentligt ansatte til at gå fra deltid til fuldtid. Derfor er det uforståeligt, at man i Frederikshavn Kommune gør det stik modsatte og forsøger at presse medarbejdere fra fuldtid til deltid, siger formand for Socialpædagogerne Nordjylland, Peter Kristensen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close