Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.02.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Ud af hamsterhjulet: Fine seertal og tilfredse elever

Sidsel Larsen og Sebastian Christensen fra McDonald's med værterne Mathilde Hartvig, Nikolaj Bang Høfler og Anton Hessellund Madsen.
Lærerne var skiftet ud med erhvervsmanden Jacob Risgaard, den tidligere superligatopscorer Søren Frederiksen, MAN Energy Solutions-direktør Thomas Leander, TV2-nyhedsredaktør Katrine Fuglsang, filminstruktør Alexander Sagmo og 22 andre spændende personer, da Frederikshavn Kommune i går forkælede eleverne i 8., 9. og 10. klasse med en anderledes skoledag.

 

Programmet "Ud af hamsterhjulet" blev sendt direkte fra Maskinhallen i Frederikshavn. Det var en livestream, som erstattede den almindlige virtuelle corona-skoledag fra kl. 9-13.

- Jeg har slet ikke tænkt over, at jeg har siddet foran en skærm i fire timer. Normalt sidder jeg og venter på en pause, men her er der hele tiden kommet noget nyt, som vi ikke havde regnet med, sagde Anders Hartvig fra Voerså, der går i 8. klasse på Sæbygaardskolen, til TV2 Nord (se indslag her).

Målsætningen var at give de ældste skoleelever en anderledes skoledag, hvor inspirerende mennesker - med rødder i Frederikshavn Kommune - fortalte deres personlige historie og ikke mindst uddelte gode råd til de unge.

Michael Frederiksen, indehaver af KaSano Kommunikation og medindehaver af Kanal Frederikshavn, fødte sammen med formand Anders Brandt Sørensen, Børne- og Ungdomsudvalget, idéen til "Ud af hamsterhjulet". Michael Frederiksen stod også for tilrettelæggelsen af programmet, som han selv var vært for sammen Mathilde Hartvig og Anton Hessellund Madsen, begge 15 år, samt 19-årige Nikolaj Bang Høfler.

- Vi er yderst tilfredse med de positive tilbagemeldinger, vi har fået både under og efter programmet. Især glæder det os at høre, at de unge oplevede det som en stor inspiration at høre de forskellige gæster. Vi bliver også glade, når forældre fortæller os, at de kom lidt bagud med deres hjemmearbejde, fordi de interesseret kiggede deres børn over skulderen, siger Michael Frederiksen.

19-årige Emilie Aaen leverede dagens mest rørende historie, da hun smilende, positivt og udadvendt fortalte, hvordan et uheld til gymnastik - hun er på landsholdet - 27. januar i år fik den barske konsekvens, at hun 1. februar fik amputeret sit venstre ben fra lige over knæhøjde.

Gistrup Film producerede programmet, der i løbet af de fire timer havde 3.432 unikke besøg og overraskende fastholdt mellem 1200 og 1400 seere i alle fire timer. Der er cirka 1300 elever i de tre årgange i Frederikshavn Kommune, som også havde inviteret privat- og friskolerne.

- En "seer" i denne måling er en afspiller, og vi ved, at der flere steder sad mere end én "seer" bag hver skærm. Endnu mere glædelig er fastholdelsen af seerne. Mange livestreams oplever hurtigt et halveret seertal, men det undgik vi helt, konstaterer Michael Frederiksen.

Ud over de mange gæster var der indlagt et par work outs, hvor først Charlotte Løgtved Knudsen og senere Mikal Toft, begge personlige trænere, gav den så meget gas, at de i hvert fald selv svedte betragteligt.

Programmet bød endvidere på musikalsk underholdning. Louise og Silja fra Musikskolen i Frederikshavn Kommune fremførte tre smukke sange. De to gymnasieelever fra Skagen medvirkede for et par uger siden i 5 Chair Challenge i X Factor på TV2.

Føtex og Sportshallen.dk leverede hovedgevinsterne i to konkurrencer undervejs.

Følgende deltog i programmet:
Ane Halsbo-Jørgensen, uddannelses- og forskningsminster
Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune
Jens Ole Amstrup, spillestedsleder i Det Musiske Hus/Maskinhallen
Sofie Nielsen og Victor Kiis, UngeKlimarådet
Emilie Aaen, Danmarks mest fantastiske 19-årige pige
Charlotte Løgtved Knudsen, personlig træner
Niels Christensen, erhvervsdiretør i Erhvervshus Nord

Marcus Linkhorst, handelsskoleelev
Alexander Sagmo, filminstruktør
Martin Høeg, indehaver af kunstgræsvirksomheden WGS og Sportshallen.dk
Louise og Silja, Musikskolen i Frederikshavn Kommune
Thomas Lund, indehaver af Ballon Nord
Signe Kristensen, smedelærling på Karstensens Skibsværft i Skagen
Brian Fabricius, direktør på Hotel Viking Aqua Spa & Wellness i Sæby
Søren Frederiksen, tidligere superligatopscorer i fodbold
Thomas Leander, Site Manager på MAN Energy Solutions i Frederikshavn
Jakob Skaarup Kristensen, elektrikerlæring, Soft & Teknik samt KM Automatik
Sidsel Larsen, restaurantchef, McDonald's i Frederikshavn
Sebastian Christensen, skifteleder, McDonald's i Frederikshavn
Jacob Risgaard, erhvervsmand fra Frederikshavn, kendt fra Løvens Hule på DR1
Mikal Toft, personlig træner

Gorm Topholt, ishockeyspiller, Frederikshavn White Hawks
Katrine Fuglsang, nyhedsredaktør på TV2
Freja Bruun, gymnasieelev, kæmper for verdens regnskov
Camilla Frost, direktør, Hotel Jutlandia
Anne Sofie Højmark Thorslund, servicemedarbejder i Føtex Frederikshavn

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close