Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.11.2021 | Af: Andreas O. Hansen

Udbrændt WH-offensiv: Taber 2-0 i Herlev

Mandag aften tabte Frederikshavn White Hawks 2-0 på udebane til Herlev Eagles. Imod et af ligaens dårligste defensive mandskaber formåede høgene ikke at score mål. Offensiven er ufarlig og mangler fysik og spillere, der tør at gå på mål. Desværre også med flere profiler, som slet ikke viser vejen og leverer en godkendt indsats.

 

Landsholdpausen havde hjulpet en smule på høgenes skadesituation, da Niklas Pavel og Mikkel Bertelsen var tilbage i truppen. Tadeas Galansky, Mads Larsen og Aleksandr Bumagin var dog endnu ikke klar. Oliver Anker manglede ligeledes af ukendte årsager.

En meget lige første periode uden den store dramatik endte målløs. Der var chancer i begge ender, og hos høgene var bl.a. Aleksi Halme og Kirils Galoha tæt på en scoring.

White Hawks fik powerplay efter otte minutter. Her blev det til et par afslutninger på hjemmeholdets keeper, Lukas Horák, men den største chance faldt til Herlev's Alexander Lindqvist-Hansen. Svenskeren kom afsted på en friløber, da Elias Ulander sendte pucken på hans stav i overtallet.

Herlev fik også powerplay midtvejs, da Nicklas Pavel måtte trække i nødbremsen på en 2-imod-1 situation. Her fik hjemmeholdet stillet op, men de udnyttede heller ikke de to minutter med en ekstra mand på isen.

Det gav dem dog et lille overtag perioden ud, og specielt Matthias Asperup var tæt på at få pucken forbi Mathias Seldrup i høge-buret, men mål faldt der altså ikke i de første 20 minutter - 11-9 førte hjemmeholdet skudstatistikken.

Fem et halvt minut inde i anden periode måtte høgene igen trække i nødbremsen. Denne gang var det Rasmus Søndergaard, som måtte stoppe en farlig chance til hjemmeholdet efter Jeppe Winther smed pucken væk i egen zone.

White Hawks overlevede undertallet, og Aleksi Halme fulgte op med en god mulighed på en kontra, men igen stod Lukas Horák i vejen.

Fysisk spil fra Eemeli Räsänen sendte på ny WH i undertal. En Herlev spiller måtte i samme situation tage plads i straffeboksen, da han efterfølgende gik efter den store høge-back - men med 2+2 minutter til Räsänen blev det til Herlevs tredje powerplay.

WH boksen holdt igen stand, og Elias Ulander havde korte efter en kæmpe chance, spillet fri af Aleksi Halme, men afslutningen sad lige i handsken på Lukas Horák.

White Hawks fik også muligheden i overtal med tre minutter igen. Men her blev der sat en tyk streg under, at White Hawks intet powerplay har i denne sæson. Jeppe Vinther opfangede ikke en tilbagelægning fra Radim Piruktek, og det sendte Kyle Osterberg afsted på en friløber, hvor han sikkert lagde pucken mellem benene på Mathias Seldrup i undertal.

1-0 til Herlev på en skudstatistik WH ellers førte 24-19 efter 40 minutter. Mikkel Bertelsen og Thomas Søndergaard spillede ikke anden periode, og tidligt i perioden blev der kaldt en læge til WH's omklædningsrum.

White Hawks indledte tredje periode med et højt og tungt pres, men farligt foran mål blev det aldrig. Desværre ramte de fleste afslutninger slet ikke mål.

Efter seks minutter sendte Eemeli Räsänen en fejlpasning direkte ind foran eget mål til en fri Niklas Tikkinen, der trykkede af første gang. Heldigvis tog Mathias Seldrup sig af giga-chancen og holdt liv i WH's muligheder.

Kort efter tog Jesper Jensen en flot tur op igennem hjemmeholdet defensiv, men igen vandt Lukas Horák den sidste duel, og det begyndte at se meget svært ud for de efterhånden modløse WH-spillere.

Med syv et halv minut igen blev kampen også reelt afgjort. Magnus Molge fulgte op på en retur fra Mathias Seldrup og bragte Herlev foran 2-0.

Herlev fik pucken i mål igen med tre minutter tilbage af opgøret, men scoringen blev underkendt efter videogennemgang. Umiddelbart fordi Alexander Lindqvist-Hansen var inde og ramme Mathias Seldrup først.

Med to minutter igen tog Jari Pasanen time-out og målmanden ud, men lige lidt hjalp det. WH offensiven forblev ufarlig og Herlev hev 2-0 sejren hjem.

Fredag skal høgene i aktion igen, når de hjemme i Nordjyske Bank Arena tager imod SønderjyskE kl. 19.30. Sønderjyderne, der har spillet to kampe mindre, kan sende høgene ned på fjerdepladsen med en sejr.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Danmarks Ishockey Union

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close