Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.09.2022 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Uddannelse: Sådan klarer du eksamensperioder

Eksamensperioder er altid en stressende tid for studerende. Det gælder især, når man går på universitetet og skal jonglere med mange forskellige ting på én gang. Derfor er det vigtigt, at man forsøger at strukturere sin hverdag optimalt. 

 

I denne artikel vil vi diskutere nogle tips til, hvordan du kommer igennem disse perioder uden alt for meget stress. Følg disse retningslinjer, og du vil være i stand til at forbedre dine præstationer til eksamen!

Læg sociale medier på hylden
Under eksamener kan det være svært at koble af fra dine elektroniske enheder og sociale medier. Det er dog vigtigt at tage lidt tid væk fra disse ting, så du kan fokusere på dine studier. Sørg for at planlægge noget tid hver dag til at koble af fra teknologien og rense dit sind. Det vil hjælpe dig med at fokusere, når du skal studere. Du skal dog også huske at belønne dig selv når du har arbejdet hårdt i noget tid, og du skal måske overveje at planlægge hvornår du giver dig selv det ligge afbræk, hvor du godt kan benytte sociale medier.

Benyt en timer til at arbejde koncentreret
Denne hænger sammen med ovenstående. Der findes rigtig mange produktivitetsapps som kan hjælpe dig med at slukke for alt forstyrrelse. I Apple store findes der flere forskellige applikationer, som kan spærre for diverse funktioner, og samtidig sætte timere med eksempelvis 45 minutters arbejde, 15 minutters pause. At arbejde i sådanne intervaller sørger for at du ikke udmatter dig selv og bliver uproduktiv. Det kan være let at blive fanget i studiet og glemme at holde pauser. Det er dog vigtigt at give dig selv tid til at slappe af og genoplade dig selv.

Strukturer oplæsning ud fra 80/20 reglen
80/20-reglen - også kaldt "The pareto principle" er en produktivitetsteknik, der siger at 80% af udkommet kommer fra kun 20% af inputtet. Men hvad betyder det egentligt? Jo, det betyder såmænd at hvis du kan finde ud af fokusere på de vigtigste 20% af pensum f.eks., og ikke spilder tiden med ligegyldige artikler eller opgaver, så kan du faktisk et ret godt resultat. Dette kan være en god måde at fokusere din indsats på i din eksamensforberedelse. Det er dog vigtigt at huske, at alle arbejder forskelligt, og du bør skræddersy denne metode til at dine egne behov.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close