Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.04.2021 | Af: Michael Frederiksen

Ugens Kamp: Bangsbo Freja mod Holstebro i U15

Som lovet inden sæsonstarten bevæger vi os nogle få gange i denne sæson væk fra holdene i Sparekassen Vendsyssel Ligaen, når vi vælger Ugens Kamp.

 

I denne uge har vi fokus på lørdagens opgør mellem Bangsbo Freja og FS Holstebro i U15 (drenge) Liga 2A. Netop dette Bangsbo Freja-hold er et af de højest rangerende ungdomshold i Frederikshavn Kommune.

Holdet har op til denne sæson fået ny træner. Jonas Serup har overtager ansvaret efter Bent Kristensen. Jonas Seerup har senest været træner i AaB.


Hvordan oplever du skiftet fra AaB til Bangsbo Freja?


- Overordnet set vil jeg sige, at det har været succesfuldt. Som ny træner i en klub er der altid ting og processer, som bliver gjort anderledes end det, man er vant til. Bangsbo har ikke været nogen undtagelse, hvor der har været flere nye ting, man som træner lige skulle sætte sig ind i. Men med det nuværende trænerteam og folkene bag har vi relativt hurtigt fået tegnet en retning for, hvor vi gerne vil hen med årgangen. Den bliver der hver uge arbejdet intents på at føre ud i praksis.

I har tre point efter fire kampe. Er det godt nok?

- Jeg kan godt lide, at der ikke bliver pakket noget ind. Så jeg skal forsøge at komme med et lige så skarpt svar. Hvis vi ser uden nuancer på det, vil det korte svar jo være "nej". Tre ud af 12 point tror jeg ikke noget hold, vil tænke er fremragende.

- Men når det er sagt, handler det om processen. Den proces vi har været igennem som hold indtil videre, har budt på en helt ny spillestil, som tager tid at implementere. De største ændringer i spillet har været: At holdet er noget mere på bolden, end de er vant til, samt vi presser højt oppe på banen, som kræver ekstra sprintmeter ind hidtil.

- Men det er en bevidst strategi, da vi er en U15-årgang, så hovedfokus fra trænerteamets side ligger i at udvikle de bedste mulige fodboldspillere, også selvom det kan have en negativ påvirkning på resultatet på den korte bane. Så er vi overbeviste om, at det bliver en positiv påvirkning på den lange bane. Så kommer der også alt andet lige langt flere point på kontoen.
Men vi bruger tid på det vi selv kan påvirke, det er præstationen. Men det bliver da interessant at se, hvor langt vi når at rykke os i denne sæson.

Hvor gode er dine spillere?


- Uha, den er svær. Hvis der er noget, fodbolden har lært mig, så er det. at vi aldrig kan vide, hvor god den enkelte spiller bliver. Det er op til dem selv. Vi prøver bare at skabe rammerne til, at drengene kan nå længst mulig. Men hvis jeg skulle komme med noget konkret, kunne det da være sjovt at se en enkelt eller to af dem i divisionsrækkerne som seniorspiller.

Hvad er dine forventninger til lørdagens kamp mod Holstebro?

- Jeg forventer en U15-fodboldkamp i et højt tempo med to hold, som kommer for at spille fodbold, og som ikke er bange for at tage noget initiativ. Det har Holstebro vist de kan i efterårssæsonen, og vi har gjort det i perioder i denne sæson. Men jeg tror kampen bliver afgjort på, hvor godt vores presspil er på dagen. Rammer vi den rigtig fart og timing, ser jeg gode muligheder i at kunne komme fra kampen med en god præstation og muligvis tre point.

I er Ugens Kamp med liveopdatering og kåring af Kampens Spiller. Kan det give et ekstra gear?

- Med frygt for at lyde som en kedelig fodboldtræner, er det fodbolden, holdet har fokus på. Der er ingen tvivl om, det er fedt at være Ugens Kamp. Det bliver nok også et samtaleemne i truppen før og efter kampen. Men fra første sekund vi møder ind til lørdagens kamp, handler det kun om en ting: Præstationen mod Holstebro. Her skal der ikke herske tvivl om, at vi kommer i sjette gear med 120 km/t.

Der er kampstart lørdag kl. 13.00.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close