Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.03.2022 | Af: Michael Frederiksen

Ukrainske flygtninge skal bo i ældreboliger

Bussen med 42 ukrainske flygtninge ankom kl. 18.25 til Abildgård Kirke. Foto: Carsten Thomasen
De 42 ukrainske flygtninge, som i aften kl. 18.25 ankom til Frederikshavn fra Moldova, indkvarteres i ældreboliger på Ingeborgvej og Arena Nords værelsesafdeling i Badmintonhallen, hvor der i forvejen bor otte flygtninge. 
 

Efter at have tilbagelagt 6.300 kilometer de seneste fem dage ankom buschauffør Bent Christensen fra J.C. Turist i Ålbæk fredag aften til Abildgård Kirke i Frederikshavn. Med i bussen fra grænsen mellem Moldova og Ukraine var 42 ukrainske flygtninge.


De blev modtaget af en håndfuld medarbejdere fra Projekt og Integration i Frederikshavn Kommune samt medarbejdere og frivillige fra Abildgård Kirke.

- I første omgang inviterede vi dem indenfor i kirken, hvor vi bød på mad og drikke. De har brug for ro, så de lige kan falde lidt ned efter den lange tur og de oplevelser, de har haft i Ukraine, siger afdelingsleder Anders Andersen, Projekt og Integration i Frederikshavn Kommune.

22 børn og 20 voksne tog den lange vej fra Moldova igennem Rumænien, Ungarn, Slovakiet, Tjekkiet og Tyskland, inden de i morges ved 9-tiden nåede grænsen til Danmark. Som ventet blev de forsinket af omfattende papirarbejde.

De 42 flygtninge bliver allerede i aften sendt videre videre henholdsvis ældreboliger på Ingeborgvej og Arena Nords værelsesafdeling. 

- Her står en seng klar til hver person, der er håndklæder, en grundpakke med mad- og drikkevarer med mere, oplyser Anders Andersen.

Han ved allerede, at flere skal tilses af lægefagligt personale, og andre har muligvis brug for psykologisk hjælp. Erfaringer fra de første ukrainere i Arena Nord viser, at der er risiko for, at de bliver syge (forkølet og maveonde) på skift  - formentlig fordi de lige skal vænne sig til de danske forhold.

Frederikshavn Kommune skal også hurtigt i gang med at hjælpe ukrainerne med at søge opholdstilladelse, så de kan få yderligere hjælp, og børnene kan komme i børnehave, skole og til idræt eller andre fritidsaktiviteter.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Carsten Thomasen

FOTO: Carsten Thomasen

FOTO: Carsten Thomasen

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close