Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.02.2020 | Af: Michael Frederiksen

Ungdomslandskamp på vej til Skagen i 2020

Frederikshavn Kommune har igennem en periode været i dialog med Danmarks Boldspil Union (DBU) om mulighederne for at indgå i DBU’s velfærdsalliance som "En del af noget Større".

 

Der har været afvikles flere møder med DBU-repræsentanter, senest med udgangspunkt i en henvendelse fra Skagen Idrætsklub vedrørende mulighederne for at være vært for en ungdomslandskamp i forbindelse med klubbens 75 års jubilæum i juni 2020.

En velfærdsalliance med DBU er en politisk aftale mellem en kommune, DBU og en DBU-lokalunion. Aftalen vil typisk vare fire-fem år, være dynamisk og indeholde:

Samarbejde om breddeaktiviteter
Afvikling af eliteaktiviteter
Afvikling af DBU-aktiviteter

DBU har på baggrund af det seneste møde fremsendt et udkast til Frederikshavn Kommune på en aftale på fire år med to ungdomslandskampe og tre EDANS-indsatser (En Del Af Noget Større): Pigefodbold, motionsfodbold og frivillighed.

De tre udvalgte indsatser blev drøftet på seneste møde, hvor DBU Jylland var repræsenteret ved formand Kristian N. Thomsen, Kreds 1 (Nordjylland). De tre indsatser er fælles indsatser i Frederikshavn Kommune.

Det er ikke et krav, at de fodboldklubber, der er med i velfærdsalliancen, tager del i alle tre indsatser. Det er op til den enkelte klub, hvilken eller hvilke indsatser, de vil sætte fokus på.

Prisen for deltagelse i den foreslåede velfærdsalliance er 255.752 kroner i alt. Det kræves dog, at bane, faciliteter med videre lever op til de krav, der stilles fra DBU og UEFA. Kommunen skal i øvrigt ikke afholde ekstra udgifter i forbindelse med afvikling af ungdomslandskampe, men forventes at indgå aktivt med ressourcer i planlægningsarbejde og gennemførelse af kampe og øvrige aktiviteter.

Skagen Stadion er tidligere blevet godkendt i forbindelse med afvikling af en oldboys-landskamp.

Frederikshavn Kommune har 19 registrerede fodboldklubber, som alle er godkendt som folkeoplysende forening, og de kan dermed deltage i velfærdsalliancen. Klubberne har ikke deltaget i det forberedende arbejde med velfærdsalliancen.

Kultur- og Fritidsudvalget drøfter sagen på onsdag.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close