Gå til hoved-indhold
22 juni. 2014

Unik løbefest gennem natten fra kyst til kyst

  • 1 af 2
    FOTO: Leif Jensen
  • 2 af 2
    De tre glade idéfolk til successen Coast 2 Coast: Christian Bak, Rico Eiersted og Kent Jørgensen.
Af: Leif Jensen

“What a day, what a night. Coast 2 Coast 2014 er nu en saga blot og hold da op for en løbefest. Fedt at bruge tid og kræfter på at arrangere et så stort arrangement, når så mange glade løbere er med på idéen. Vi synes at næsten alt klappede og når vi engang i løbet af ugen får armene ned og kan nå tastaturet, så bliver der lavet diplomer i slutningen af næste uge. Tusind tak til alle vores hjælpere rundt omkring. Uden jer ingen Coast 2 Coast. Vi sætter stor pris på jeres hjælp.”

Sådan skriver de tre bagmænd bag det, der engang bare var en skør idé og som natten mellem fredag og lørdag gjorde, at ikke mindre end 1600 glade motionister på hver sin måde tog turen tværs over fra kyst til kyst, fra Skallerup Klit til Palmestranden i Frederikshavn. Dette foregik i rent og skær løb hele vejen på de 50 km, eller også med en fast makker eller to, hvor man så skiftedes til at cykle og løbe, og som noget nyt i år var der en mountainbike rute, der gik via Skagen til målet i Frederikshavn.

Der er et væld af store roser til de tre, Christian Bak, Rico Eiersted og Kent Jørgensen, her efterfølgende på Facebook.

”Tak for et super løb. I er nogle af hverdagens helte”, skriver Lotte Jørgensen.

Jakob Stenbakken Johnsen skriver: ”Tak til jer for et fantastisk løb. Har aldrig oplevet så meget liv og festlig stemning på Palmestranden før. Imponerende, hvad I har bygget op. Velfortjent med et par hviledage til jer”.

”Det mest imponerende var næsten, at I også havde styr på flotte solned- og opgange”, skriver Ole Sørensen.

Dette er blot nogle af de mange glade kommentarer fra deltagere og ja, der var styr på det. Vejrguderne viste sig også fra den bedste side, og der blev højst en lille smule koldt i løbet af natten. Depoterne undervejs bød på smil fra de glade hjælpere, mens der blev serveret alt fra pandekager til øl, fra flødeboller til varm suppe.

Man har ramt en niche her med dette løb, hvor deltagerantallet er fordoblet ved hvert arrangement i løbet af de tre år. Det unikke er jo at det foregår om natten. Starten går 22:22, det præcise tidspunkt, hvor solen går ned, og så gælder det så bare om, at være på Palmestranden inden solen står op 4:16. Der er ingen, der bliver udråbt som vinder. Eller rettere: Alle er vindere, når morgenmaden nydes i det opstillede telt opad cykelstien ved vandet i Frederikshavn, mens det igen bliver lyst.

Se Brian Klemmensgaard mange billeder fra Coast 2 Coast 2014

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...