Gå til hoved-indhold
18. juli 2012 - kl. 04.07

Uventet oprykning skaber travlhed i Vendsyssel

  • 1 af 2
    FOTO: Finn Lassen
  • 2 af 2
    Mette Kjærsgaard og co. skal efter oprykningen til 1. division spille om point to uger tidligere end planlagt.
Af: Kanal Frederikshavn

Vendsyssel Håndbold er straks trukket i arbejdstøjet efter mandagens skrivebordsoprykning til landets næstbedst række. Pladsen i 1. division betyder nemlig, at sæsonpremieren finder sted allerede 9. september - hjemme mod BK Ydun - og det er to uger tidligere end i 2. division.

- Vi er lykkelige over oprykningen, og heldigvis var der ingen grund til at tøve med at sige ja, da vi fik tilbudt pladsen i 1. division. Vi er klar til udfordringen, fordi ledelsen, klubben og de fleste spillere har prøvet det før, fortæller direktør Jan Hansen, Vendsyssel Håndbold.

Økonomisk bliver det en dyrere sæson, bl.a. med flere ture til Sjælland, men i de fleste sponsorkontrakter er der allerede taget højde for, at Vendsyssel Håndbold skal have flere penge, såfremt holdet får status som 1. divisionsklub.

Jan Hansen har endnu ikke været i kontakt med træner Tanja Logvin, som i øjeblikket er på ferie, men han kan sagtens forestille sig, at det bliver nødvendigt med tilgang af yderligere et par spillere.

- Det vil være godt med et par garderinger mere på nogle af pladserne, men det er ikke nemt at finde spillere på nuværende tidspunkt, erkender Jan Hansen.

Vendsyssel har foreløbig tre forstærkninger på plads. Sisse Bruun (venstre back) skifter fra Nykøbing Falsters 1. divisionshold, Anne Hyldal (allrund bagspiller) tager turen fra Aalborg DH's ligahold, og endelig kommer den tidligere FfI'er og stærke forsvarsspiller Emma Diernæs hjem fra Brabrand.

Derudover får fire unge spillere chancen som såkaldte "udviklingsspillere". De skal træne med Vendsyssel og snuse til atmosfæren. Det drejer sig om målvogteren Line Hedegaard, playmakeren Mette Olesen og Cecilie Gaardbo (højre back), alle fra FfI's U18-hold, samt fløjspilleren Anne Louise Vanggaard.

Fire spillere stopper i Vendsyssel. Det er Jeanette Ørvad, Iben Krogh, Pia Harstad og Lene Kragh.

- Vores mål bliver at stabilisere os i 1. division. Det vil sige, at vi skal holde os væk fra de fem nederste pladser. Det bliver svært, men ikke umuligt, mener Jan Hansen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...