Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.02.2021 | Af: Michael Frederiksen

V: Bannerslund-sagen skal i Ankestyrelsen

Byrådsmedlem Asger Mortensen (V) indberetter sagsforløbet om Bannerslundhallens overgang til selveje for Ankestyrelsen.

 

- Som byrådspolitiker og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget har jeg behandlet sagen en del gange politisk. Det er nok ikke nødvendigt at remse hele sagsforløbet op her efter den store mediedækning, hvor alle møder, beslutninger og notater har været omtalt, siger Asger Mortensen.

Han mener, der er flere løse ender i forhold til den endelige beslutning, som Kultur- og Fritidsudvalget traf 31. august 2020, hvor udkastet til driftsoverenskomsten blev vedtaget enstemmigt med alle syv medlemmers stemmer, og så hvad der er sket derefter.

- Forinden var handlen godkendt af både Økonomiudvalg og Byråd i den form, som udkastet til driftsoverenskomst også omfatter. Det var beskrevet i sagsfremstillingen til KFU-mødet 31. august, at beslutningskompetencen lå i KFU. Handlen var netop betinget af godkendelse i KFU. Og den godkendte vi.
Aftalen blev i stedet taget tilbage til administrativ ændring, og herefter blev den først flere måneder senere fremsendt til bestyrelsen i en stærkt ændret udgave, mener Asger Mortensen.

- Min skepsis bliver understøttet af det notat, som juridisk chef for DGI, Steen F. Andersen, fremsender til Bannerslundhallens bestyrelse 19. januar 2021, hvor han i meget klar tale slår fast, efter vurdering af sagsforløbet, at den oprindelige driftsoverenskomst er bindende. Den aftale, der aldrig blev fremsendt til bestyrelsen for Bannerslundhallen til underskrift, oplyser Asger Mortensen.

Han mener helt basalt, at Frederikshavn Kommune i Bannerslund-sagen er på kant med grundlæggende demokratiske principper.

- Vi bør som politikere kunne stole på, at de beslutninger vi træffer, også føres ud i livet i den form, vi har besluttet. Derfor sender jeg sagsforløbet en tur til Ankestyrelsen, så må jeg forholde mig til deres afgørelse, når den foreligger, udtaler Asger Mortensen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close