Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.10.2021 | Af: Michael Frederiksen

Vælgermøde: Stort flertal for uvildig borgerrådgiver

I panelet fra venstre: Per Allerup (C), Jens Borup (V), Pernille Christensen (EL), Henning Feldtmose (KD), Christina Lykke (SF), Helle S. Mortensen (S), Jens Nygaard (NB) og John W. Sørensen (DF).
Socialdemokratiet er klar til igen at kigge på, om Frederikshavn Kommune skal ansætte en uvildig borgerrådgiver. Det lovede byrådsmedlem Helle S. Mortensen på vælgermødet onsdag aften i Rådhuscentret i Frederikshavn.

 

"Er der plads til mennesker med handicap?", lød aftenens overskrift på det møde, som Danske Handicaporganisationer i Frederikshavn Kommune stod bag.

42 ud af 98 kommuner i Danmark har en uvildig borgerrådgiver, som hjælper kommunen med at hæve kvaliteten i sagsbehandlingen, styrker borgernes retssikkerhed samt mindsker antallet af klagesager.

Byrådskandidat Per Allerup (C) gav udtryk for, at der i den grad er brug for en uvildig borgerrådgiver. Det mærker han på egen krop med sine børn. Det er en jungle at finde rundt i det kommunale system, når man eksempelvis har et barn, som er austist eller har ADHD.

- Jeg har én ting, der driver mig i denne valgkamp. Jeg vil øge indsatsen på specialskole-området, altså autisme og ADHD. Det påvirker mig allermest, og det påvirker mange mennesker rigtig meget, sagde Per Allerup, som klart er tilhænger af en uvildig borgerrådgiver.

Det var næsten alle otte kandidater i panelet, og byrådsmedlem Christina Lykke (SF) troede faktisk, at det var besluttet, at Frederikshavn Kommune skulle have en borgerrådgiver. SF rejste sagen på et byrådsmøde i februar i år, men først i aftes gik det op for en meget overrasket Christina Lykke, at Økonomiudvalget i juni sagde nej til forslaget.

Hun glæder sig dog over, at Socialdemokratiet tilsyneladende er klar til at genoverveje sagen.

- Det vil jeg dykke noget mere ned i og gå tilbage og drøfte i vores parti, lovede Helle S. Mortensen.

I finanslovsaftalen blev der afsat 30 millioner kroner i 2021 og 35 millioner kroner årligt i perioden 2022-2024 til en ansøgningspulje, som kommunerne kan søge med henblik på at ansætte en uvildig borgerrådgiver.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close