Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.05.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Valgregulativ skal laves om, fastslår formand

Bestyrelsesformand Erik Kyed Trolle, Frederikshavn Forsyning: - Der skal være gennemsigtighed for forbrugerne. Det her kan de ikke være tjent med.
Frederikshavn Kommune vil nu undersøge, om der er foregået noget strafbart i forbindelse med Forbrugervalget 2021, og det er helt sikkert, at valgregulativet skal laves om.

 

Udmeldingen kommer efter, at direktør Kim Madsen, Frederikshavn Boligforening, i dag har valgt at trække sig fra bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning. Det sker efter afsløring af, at administrationen i boligforeningen har stemt 130 gange på deres direktør til valget - uden at have indhentet tilladelse til at anvende stemmerne.

Kommunaldirektør Thomas Eriksen, Frederikshavn Kommune, har orienteret byrådet om, at kommunen har stillet en række spørgsmål til Frederikshavn Boligforening om sagen.

- Hvis der kan stilles spørgsmålstegn ved lovligheden af valget, så skal vi undersøge, om valget skal gå om, siger borgmester Birgit S. Hansen til TV2 Nord.

I alt syv kandidater stillede op til Forbrugervalget 2021 i Frederikshavn Kommune. Udover Kim Madsen opnåede også direktøren i byens anden store boligforening, Vesterport, valg til bestyrelsen.

Også her blev en stor del af stemmerne sikret, ved at boligforeningen brugte blinde målere til at stemme deres direktør ind, men i modsætning til Frederikshavn Boligforening havde Boligforeningen Vesterport indhentet tilladelse til at bruge stemmerne.

Men det er et problem, at boligforeningerne kan afgøre valget ved at bruge stemmerne på den måde. Sådan lyder det både fra flere kandidater og politikere i Frederikshavn Kommune, som TV2 Nord har talt med.

- Valget skal gå om, hvis straffeloven er overtrådt, men som minimum skal valgregulativet revideres, siger Venstres gruppeformand, Mette Hardam.

Også Frederikshavn Forsynings formand, Erik Kyed Trolle (S), mener, at valgregulativet skal ændres til næste valg.

- Det ligger 100 procent fast, at valgregulativet skal laves om. Det vil være min klare anbefaling til bestyrelsen. Der skal være gennemsigtighed for forbrugerne. Det her kan de ikke være tjent med, udtaler Erik Kyed Trolle til TV2 Nord.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close