Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.12.2021 | Af: Michael Frederiksen

Vedtager byråd hurtigere vej til nødberedskab?

I aften forventes det, at Frederikshavn Byråd følger kommunaldirektør Thomas Eriksens indstilling om, at Krisestaben bemyndiges til at træffe beslutning om iværksættelse af nødberedskaber inden for kommunens velfærdsområder med virkning frem til 15. januar 2022.


 

Juleferien står for døren. COVID-19 har igen for alvor ramt Danmark. Den forventede beslutning i aften handler om at vise rettidig omhu forstået på den måde, at Krisestaben lynhurtigt kan træffe en beslutning om at overgå til nødberedskab, hvis der eksempelvis er en personalegruppe eller institution, som rammes særligt hårdt af COVID-19.

Det skete senest 15. januar i år, hvor Sæby Hjemmepleje var i nødberedskab i næsten to uger, fordi både mange borgere og medarbejdere var ramt af COVID-19.

Når nødberedskabet træder i kraft, betyder det, at borgeren fortsat får hjælp af kritisk karakter. Der vil ske en individuel vurdering af hvilken hjælp, den enkelte borger har brug for. Den hjælp, der er kritisk for den ene borger, er ikke nødvendigvis kritisk for den anden borger.


- Det er en beslutning, som betyder meget for den enkelte borger, og jeg vil gerne understrege over for vores ældre, at det ikke er et valg, vi træffer med let hånd. Men det er også en nødvendig beslutning for at få smitten under kontrol, og for at vi fortsat kan yde den hjælp, vi skal, med de medarbejdere, som vi har til rådighed, sagde borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen, ved den lejlighed.

Beslutningen blev også truffet for at undgå at få mange vikarer og afløsere ind i Sæby Hjemmepleje for netop at bryde smittekæderne.

Der er ikke aktuelt planer om at overgå til nødberedskab nogle steder i Frederikshavn Kommune. Når emnet skal debatteres af byrådet i aften, handler der udekukkende om, at Krisestaben skal bemyndiges til at kunne træffe en hurtig beslutning.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close