Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.04.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Vej udvides: Utrættelig indsats af Jens Borup

Jens Borup fik for tre år siden taletid under Mette Frederiksens besøg i Sæby.
Med regeringens udspil til en ny infrastrukturplan er vejen banet for, at det bliver lettere at komme til og fra Skagen. Den trafikale infrastruktur tegner således til at falde på plads til gavn og glæde for Skagens borgere, turismen og ikke mindst erhvervslivet.

 

- Sikkerheden bliver samtidig højnet, påpeger byrådsmedlem Jens Borup (V).

Han henviser til VVM-undersøgelsen, som danner grundlag for udvidelsen af strækningen. Den beskriver, at der i perioden 2015 til 2020 ikke blev registreret én eneste ulykke på den eksisterende 2+1 vej mellem Hulsig til "Brennerpasset". På den nuværende hovedvej syd for Skagen var der i samme periode otte trafikulykker, og på strækningen mellem Aalbæk og Hulsig blev der registreret 10 ulykker.

VVM-undersøgelsen blev bestilt af den tidligere borgerlige regering, og nu beslutter den siddende socialdemokratiske regering at gøre udvidelsen til en del af deres infrastrukturplan. Skagboen Jens Borup er - ikke mindst som sej nordjyde - helt på det rene med, at det eneste, der kommer af sig selv, er lommeuld.

Der er rundt om i landet rigtig mange andre gode forslag til at afhjælpe den stigende trafik, så den 11 kilometer lange 2+1 vej til Skagen lå måske ikke lige til højrebenet for den til enhver tid værende trafikminister, når de skal foretage deres prioriteringer.

- Men takket være en utrættelig indsats af Jens Borup for at råbe politikkerne op på Christiansborg er det lykkedes ham at få medvind om projektet, mener gruppeformand Mette Hardam (V).

Jens Borup oplyser, at han tilbage i august 2015 på vegne af FF (Fiskernes Fiskeindustri) sendte et brev til den daværende trafikminister Hans Christian Schmidt (V) om mulighed for at få etableret vejen. Senere på året i oktober fik Jens Borup foretræde for Folketingets Transportudvalg, hvor de fik forklaret vejens betydning som livsnerven for Skagen. Siden har Jens Borup aldrig forsømt nogen lejlighed til at stille op og forklare alle, der havde lyst til at høre om 2+1 vejen.

På Sæby Erhvervsforenings fyraftensmøde i januar 2018 fik Jens Borup således lejlighed til at præsentere vejen og dens virkning for den kommende statsminister Mette Frederiksen (S), da hun var på lynvisit i Sæby.

- Jens havde måske vejret, hvilken vej de politiske vinde blæste, da han i sommeren 2018 havde held til at få den socialdemokratiske trafikordfører Rasmus Prehn og den lokale socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen på en hyggelig køretur fra Aalbæk til Skagen. Efter turen var begge overbevist om behovet, ikke kun for vejudvidelsen, men også for en cykelsti fra "Brennerpasset" til Skagen, fortæller Mette Hardam.

For at underbygge og dokumentere folkestemningen foretog Jens Borup sammen med Skagen Venstrevælgerforening i 2019 en underskriftsindsamling. Her lykkedes det på kort tid at få 6.500 til at skrive under på, at de ønskede en bedre trafikafvikling.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close