Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.02.2021 | Af: Michael Frederiksen

Venstre sagde nej til endnu en takststigning

Venstre bryder sig ikke om, at en plads i vuggestuen stiger med 4.455 kroner om året.
Et politisk flertal i byrådet i Frederikshavn Kommune vedtog onsdag aften, at forældre fra 1. juni i år skal betale 123 kroner mere om måneden for en vuggestueplads, mens en plads i børnehaven stiger med 61 kroner. 

 

Venstres syv medlemmer stemte imod stigningen, som blev vedtaget med stemmer fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten.

Borgmester Birgit S. Hansen forklarer flertallets holdning med, at der er tradition for, at forældrebetalingen i Frederikshavn Kommune er fastlagt svarende til lovens maksimum på 25 procent. Og da finansloven sender flere penge til området, medfører det, at forældrebetalingen stiger med henholdsvis 123 og 61 kroner.

Venstre gjorde dog modstand.

- Socialdemokraterne og SF vil gerne fremstå som om, at de har patent på at "kæres om de små”", men det er også en mærkesag for Venstre. Venstre er lige så optaget af, at vores yngste skal have den bedst tænkelige start i institutionernes verden, men vi er også optaget af familiernes økonomi, forklarer gruppeformand Mette Hardam (V).

Frederikshavn Kommune forventer at modtage 1,3 mio. kr. ekstra fra statens pulje til indfasning af minimumsnormeringer.

- Det er godt og et løft, som skal anvendes til pædagogisk personale. Men det er ikke et krav, at forældrebetalingen skal gå med op. Hele udgangspunktet for udmøntning af midler til minimumsnormeringer for mindre end et år siden var jo netop, at det IKKE måtte udløse ændring i forældrebetaling og det princip er godt, synes byrådsmedlem Asger Mortensen (V).

Venstre ved godt, at det historisk har været sådan, at forældrebetalingen i Frederikshavn Kommune svarer til 25 procent af de samlede driftsudgifter.

- Men fordi vi får flere penge fra staten, er det fuldstændig op til os politisk at bestemme om forældrebetalingen skal gå med. Venstre synes, at en stigning oveni den stigning, som trådte i kraft for mindre end to måneder siden, er at stramme den, siger Mette Hardam.

På byrådsmødet blev det fremført, at det "kun er 123 kroner" mere om måneden.

- Det er jo også ganske korrekt, at det kan lyde som en ganske lille ændring for en familie, når en vuggestueplads stiger med 123 kroner om måneden. Det svarer jo netop kun lige til en pizza take away, men man glemmer blot i denne kontekst, at prisen allerede pr. 1. januar steg med næsten 10 procent i forhold til året før – eller næsten 300 kroner mere om måneden. Det vil sige, at vores børnefamilier med børn i vuggestue pr. 1. juni skal betale 405 kroner mere pr. måned i forhold til 2020. Det er 4.455 kroner mere pr. år. Det er da en stigning, der kan mærkes – oveni en usikker verden, hvor nogle har mistet jobbet, andre privatansatte har set sig nødsaget til at gå ned i tid eller løn for blot at bibeholde jobbet, noterer Mette Hardam.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close