Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.11.2021 | Af: Michael Frederiksen

Venstre trækker sig fra nattens konstituering

Kl. 03.18 i nat var Christina Lykke, Mette Hardam og Birgit S. Hansen enige om en konstitueringsaftale, men nu springer Mette Hardam og Venstre fra aftalen.
Venstre trækker sig fra nattens konstituering i Frederikshavn Kommune. Det oplyser partiet onsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.

 

For 13 timer siden stod Venstres Mette Hardam side om side med Birgit S. Hansen, da borgmesteren præsenterede  konstitueringsaftalen, men nu springer det største borgerlige parti fra aftalen.

- Gruppen har holdt første møde i formiddag, og vi er enige om, at vi efter en netop veloverstået valgkamp, hvor vi har mødt borgere i alle kommunens byer, har vigtige opgaver at løse. Vi har lyttet til borgerne, og det står klart, at der virkelig er mange områder, som skal have Venstres fokus de næste fire år, fortæller partiets spidskandidat, Mette Hardam.

I nat blev det ellers aftalt, at hun skal være formand for Teknisk Udvalg, men den post takker partiet nej til.

- Det gør vi for, at vi kan hellige os muligheden for at løse kommunens udfordringer bedst muligt. Vi står udenfor konstitueringen, da vi oprigtigt mener, at det er det bedste udgangspunkt for at honorere Venstres vælgere og samtidig servicere borgerne i Frederikshavn Kommune bedst muligt, forklarer Mette Hardam.

Venstre ønsker at være en fri opposition.

- Det må vi aldrig sætte til salg for en formandspost, siger Mette Hardam efter at have sovet på konstitueringen.

Hun pointerer dog, at Venstre ønsker det brede samarbejde.

- Det har vi vist i handling i den seneste byrådsperiode, og dette vil vi også være garant for fremadrettet, selvom vi står udenfor konstitueringen. Det handler ikke om, at Venstre ikke vil samarbejde, men om at man ikke indleder og indbyder til samarbejde på den måde, konstitueringen er foregået, siger Mette Hardam.

Ifølge Venstre bar forhandlingerne præg af, at det, som blev tilbudt Venstre, ville medføre en række bindinger, som ikke stemmer overens med det, som Venstre har hørt i valgkampen blive efterspurgt af borgerne.

- Vi vil ikke gå på kompromis med vores politik. Vi glæder os nu til at være et frit borgerligt part, lyder det fra Mette Hardam.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close