Gå til hoved-indhold
06. april 2024 - kl. 13.04

- Vi samarbejder med andre partier uden en slagterkniv for struben

  • 1 af 1
Af  Karsten Thomsen

Gruppeformand Karsten Thomsen (A) har skrevet dette indlæg: Venstre meddelte kort efter sidste valg, at de ville være en fri opposition, og så gik de fra konstitueringsaftalen med os andre. Det bestemmer de selv.

Men der er heldigvis ting, vi samarbejder om. Det er i langt de fleste sager i udvalgene. Og det er de vedtagne budgetter for kommunen, og så er det på gruppeformandsmøder, hvor alle partier deltager, og hvor stort og småt vendes, og der er en bordrunde på hvert møde, hvor hvert parti bliver spurgt, om der er noget de ønsker at sige/ønsker bedre.

Jeg er tidligere tillidsmand på slagteriet. Jeg kender til, at der er forskellige syn på sagerne, og at vi skal ende med at finde en løsning. Sådan er det faktisk også i politik.

Tonen kan være hård, men vi skal samarbejde. Det er vi altså mange, der indbyder til.

Jeg vil ønske, Venstre kunne tage i mod den indbydelse i højere grad selv som fri opposition. Det er nu en gang, det vi kommer længst med, og det er nok den måde, hvor Venstre kommer længst med deres fem mandater.

Det er ikke det samme som, at Venstre skal rette ind og ikke være Venstre. Det er faktisk det modsatte. Det er for at være rundt om det bord, hvor det bedste argument vinder. For det gør det uanset partifarve.

Og jeg bliver tit sagt til, at A jo bare kan bruge vores flertal. Det gør vi ikke bare. Vi samarbejder med de andre partier, hvis de vil, og det er ikke noget med en slagterkniv for struben.

Vi andre står klar til at samarbejde.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...