Gå til hoved-indhold
30 juli. 2022

Vi skal træffe beslutninger og SKAL vise handlekraft

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Birgit S. Hansen: - Der er ikke noget så let som at gøre ingenting og dukke sig, men det udvikler vi ikke af.
Af: DEBAT-INDLÆG

Borgmester Birgit S. Hansen (S), Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: Hvis ikke virksomheder, borgere og byråd er opsatte på at se muligheder, så afvikler vi.

Vi er nødt til også at lægge område til vindmøller, PowertoX-anlæg, solceller og andre store elementer, der kan skabe grøn energi og vækst, og vi må sige ja til de udvidelser, vores virksomheder kommer med.

Naturligvis efter planlægning, vurderinger, borgerhøringer og så videre.

Men det går ikke, at vi starter med armene over kors og siger: "Nej, ikke lige her".

Vi har faldende befolkningstal. Vi har faldende skatteindtægter.

Vi SKAL vise handlekraft.

Aktuelt har vi en høringsfase omkring en tørdok på Skagen Havn. Ja, den dok er stor, og den vil kunne ses, ligesom møllerne, der kommer ud for Frederikshavn Havn vil kunne ses. Men det handler om vækst. Det handler om arbejdspladser. Det handler om fremtiden for vores kommune.

Udstykningen i Sæby Bakker er et andet eksempel på, at vi gør noget. Vi satser på tiltrækning, om end der var delte meninger om planlægningen.

Når vi som kommune, både som myndighed og som politisk ledelse, skal behandle henvendelser og planlægge for områder, starter faserne med høringer.

Vi gør ikke noget i det skjulte, men vi må trække af på beslutninger - også de svære - ellers går det tilbage for os. Og andre områder/kommuner kører fra os.

Vi skal stå op hver dag og tænke i bosætning, tilflytning og arbejdspladser.

Der er ikke noget så let som at gøre ingenting og dukke sig, men det udvikler vi ikke af.

Hvis ikke vi satser på ovenstående, vil det også gå tilbage i forhold til velfærden i vores område, og det skal vi kæmpe med næb og klør for at undgå mest muligt.

Vi skal fortsætte samarbejdet i byrådet og med erhvervet og investorer, men naturligvis i respekt for vores borgere og kommunens værdier.

Og det kan vi. Det skal vi.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...