Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Victoria fra Ravnshøj vinder plakatkonkurrence

Victoria Gjerndrup Eriksen, som går i 5.A på Ravnshøj Skole, har taget det første skridt til at blive en international kendt kunstner ved at vinde en konkurrence sponsoreret af Lions med det overordnede tema "We are all connected".

 

Victoria Gjerndrup Eriksen begyndte med at vinde den lokale konkurrence og er nu én blandt tre vindere fra hele landet. Det vil sige, at hun er ude i en benhård konkurrence.

Lokalt blev vinderen og klassen hædret ved en lille ceremoni mandag på Ravnshøj Skole, hvor distriktsguvernør Jens Ole Jørgensen og Lejf Andersen fra Lions Frederikshavn hver overrakte 500 kroner til klassekassen.

11-årige Victoria Gjerndrup Eriksen fortæller, at hun har valgt dette motiv på grund af den tiltagende forurening af havene med plastikaffald.

- Det skaber ufred i verden og gør os alle utrygge, siger Victoria.

Her er vi nødt at stå sammen og hjælpe hinanden: Vi er alle forbundne/ We are all connected.

Plakaten blev kåret som vinder for dens originalitet, kunstneriske værdi og tolkning af temaet "Vi er alle forbundne".

Lions Frederikshavns præsident, Lejf Andersen, er imponeret af den kreativitet, som alle deltagere har udvist, og selv om der var mange rigtige gode plakater, synes han også, at dommerne har fundet den rigtige vinder.

- Det er tydeligt, at de unge anser de store mængder af plastikaffald som et af de helt store problemer, som vi bliver nødt til at være fælles om at løse. Jeg er glad for at kunne give dem denne mulighed for at dele deres visioner med andre, siger Lejf Andersen.

Victoria Gjerndrup Eriksens plakat går nu videre til en konkurrence om at blive nummer et i Danmark. Hvis hun er så heldig, fortsætter en konkurrence blandt vindere fra mange forskellige lande, og så kommer hun i konkurrence om førstepladsen i hele verden.

Én vinder og 23 finalister bliver til slut udtaget. Førstepræmien består af 5.000 dollars samt en rejse for vinderen og to familiemedlemmer til prisuddelingen, som finder sted ved Lions Dag i De Forenede Nationer.

De 23 finalister tildeles en hædersbevisning bestående af 500 dollars.

- Vores klub krydser fingre for Victoria og håber, at mange andre rundt om i verden får set hendes vision om, hvordan vi i fællesskab kan bidrage til en fredelig verden og i det hele tage passe på vores klode, siger Lejf Andersen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close