Gå til hoved-indhold
04. august 2022 - kl. 00.08

Vil bygge to nye butikker ud mod Hjørringvej

 • 1 af 4
  FOTO: Kanal Frederikshavn
 • 2 af 4
  FOTO: Kanal Frederikshavn
 • 3 af 4
  FOTO: Kanal Frederikshavn
 • 4 af 4
  Nye bygninger placeres på den nordligste del af ejendommen, så der kan anlægges kundeparkering nærmest Hjørringvej.
Af: Michael Frederiksen

Den tidligere Toyota-forretning på Maigårdsvej i Frederikshavn skal rives ned og erstattes af et nyt byggeri med plads til to store butikker. 

Det er i hvert fald ønsket fra en ejendomsudvikler, som har sendt en forespørgsel til Frederikshavn Kommune om muligheden for vedtagelse af en lokalplan. Sagen drøftes politisk i næste uge. Center for Teknik og Miljø indstiller, at arbejdet med lokalplanen igangsættes.

Det fremgår, at de eksisterende bygninger - værksted, udstilling, lager og administration - forudsættes nedrevet. Nye bygninger placeres på den nordligste del af ejendommen, så der kan anlægges kundeparkering nærmest Hjørringvej.

Det var Arndt Hüttel Sørensen og Villy Sørensen, som opførte Toyota-forretningen i japansk stil på Maigårdsvej. Den blev senere overtaget af Ole Damsgaard. Han mistede forhandlingen af Toyota og lukkede i 2015 ADS Biler. Senest har der kun været liv i autoværkstedet, men det har stået tomt i nogle år.

Ejendommen har facade mod Hjørringvej, som er en statsvej, hvor Vejdirektoratet er myndighed. Der etableres alene vejadgang via Maigårdsvej - en kommunevej, hvor

Frederikshavn Kommune er myndighed.

Der er et grundareal på 9.814 kvadratmeter. Ejendomsudvikleren vil lave to udvalgsvarebutikker på henholdsvis 2.000 og 1.000 kvadratmeter.

Området er omfattet af Kommuneplan 2015 – retningslinje 6 -
Detailhandel, der fastlægger områdets overordnede anvendelse til aflastningscenter for Frederikshavn Bymidte.

Aflastningsområdet skal medvirke til at give plads til større udvalgsvarebutikker, der ikke uden videre kan placeres i bymidten samt til nye butikstyper og -koncepter, der for eksempel kombinerer fysiske butikker og e-handel. Af hensyn til butikslivet i bymidten skal butikker i aflastningsområdet være mindst 750 kvadratmeter. Den ansøgte anvendelse er i overensstemmelse med både Kommuneplanens retningslinje 6 og med Kommuneplanramme FRE.CE.10.35.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...